donderdag 30 januari 2020

52 Weeks to Christmas: Kleurenchallenge.

De laatste donderdag van de maand en dat betekent een nieuwe challenge op het 52 Weeks to Christmas blog. Dit keer mocht Nancy kiezen en zij koos voor onderstaand kleurenpallet:
Mooie, winterse kleurtjes, dat past wel bij kerstkaartjes. Toch vond ik het even lastig om de juiste papiertjes te vinden, maar het is gelukt. Op de achtergrond papiertjes uit een 30 x 30 blok van de Action, die zijn in de juiste tinten. 
Eline's rendier mag op beide kaartjes shinen en dankzij het kleurenpallet kreeg hij een groene muts en sjaal. De houten ornamentjes zijn ook van de Action en zijn perfect in het donkere grijs. Uiteindelijk ben ik heel tevreden met deze twee kaartjes. 
Het DT heeft hele leuke en diverse voorbeelden gemaakt, kijk maar eens op het 52 WTC blog. Je kunt vanaf morgen t/m donderdagavond 7 februari 23.55 uur meedoen met de challenge door je kleurenkaartje te linken in het speciale blogbericht dat morgen op het 52WTC blog verschijnt. Je maakt dan kans op een mooi prijzenpakket! Mocht je een ander kerstkaartje gemaakt hebben, link dat dan onder het bericht van vandaag. 
Op naar een volle, lange dag. Maar wel met veel gefröbel, want op één les na ben ik heel de dag bezig verschillende klassen tijdens het Kunstuur. En vanavond naar 013, Tilburg voor een optreden van Floor Jansen, zin in !!
Challenges;
ABC Christmas Challenges - A = for anything goes
Crafty Hazelnuts Christmas Challenge - Anything goes as long it's Christmas
Merry Little Monday Challenge - Anything goes

woensdag 29 januari 2020

Kleurenkaartenteam: Zwart met pistachegroen.

We zijn al weer toe aan de laatste woensdag van de eerste maand van 2020 (!) en dat betekent: KKT-dag bij Martina. GerJanne mocht de kleurtjes voor deze maand bepalen, en zij koos voor pistachegroen bij het zwart van vorige maand. Ik maakte deze keer twee kaartjes met de HOERA-mal van Crealies. Het kaartje met de wijze uil is voor Esther, zij slaagde een tijdje geleden als doktersassistent. 
En dit tweede kaartje kwam er spontaan achteraan, ook nog in de KKT-kleurtjes van deze maand. De ballonnetjes en 'van harte' zijn creatables-malletjes van Marianne Design. Meer heeft een kaartje soms niet nodig...
Benieuwd naar meer creaties in deze kleurencombi? Ik wel, dus ik ga in de loop van de dag eens een rondje doen. Alle linkjes vind je op het blog van Martina. 
Straks even relaxen bij de schoonheidsspecialiste, dan wat rommelen thuis. Begin van de avond ga ik met een collega onze leerlingen aanmoedigen in Den Bosch. Zij doen mee aan de Brabantse kampioenschappen bloemschikken. Afgelopen zaterdag hebben de 3 meiden nog flink geoefend tijdens de open dag, hopelijk werpt dat zijn vruchten af...
Challenge:
Marianne Design  - Uiltje(s) op je kaart
gebruikte materialen:
COL1475 - Eline's uil
LR0625 - Van harte en ballon
PK9419 - Paperpad Do what you love

maandag 27 januari 2020

RAV4.

Afgelopen dinsdag reed ik van school = werk naar huis en na de eerste rotonde deed mijn auto wat gek. Zodra het kon, heb ik de auto stilgezet aan de kant en even opnieuw gestart. Niet veel verbetering, de motor deed het wel, maar had niet veel power. Rolf geappt: "ik denk dat mijn auto niet op alle cilinders loopt... ik kom rustig aan naar huis". Nu is mijn RAV4 inmiddels 19 jaar oud, maar ik wil hem niet kwijt. Openbaar vervoer is hier echt een ramp en in een dorp zonder winkels of andere voorzieningen is het noodzakelijk om een auto te hebben. Mijn dagelijkse route is door de (meestal modderige) polder en dan is zo'n hoog terreinautootje ideaal. Bovendien ziet ie er wel stoer uit ;) Met een gangetje van 40 km per uur ben ik naar huis getuft en meteen Goof, onze bijna-buurman én automonteur, gevraagd of hij ernaar wilde kijken. Dat deed hij meteen 's avonds, constateerde een kapotte bobine (waardoor de auto inderdaad niet op alle cilinders liep, toch nog iets onthouden van mijn technieklessen van lang geleden) en hij heeft em woensdag al gerepareerd: super! Het bedrag wat ik Goof verschuldigd was, ging samen met dit kaartje in een envelop. 
Er kan van alles in mijn RAV4 vervoerd worden, de achterste stoelen liggen bijna altijd plat. Hier alle spulletjes die de leerlingen van leerjaar 3 deze week gaan gebruiken (plus een torso die in het bloemschiklokaal in de etalage staat) tijdens het Kunstuur in de CKV-week. Daarin gaan ze op een canvasdoek iets (of een heleboel) laten zien van en over zichzelf. Heerlijk 12 lesuren knutselen met ze deze week en dan vrijdag nog een workshop "Klembord pimpen" verzorgen, waarbij ik ze daarnaast op een oude typemachine een (song)tekst of gedichtje laat maken. Ik heb er zin in, laat maar komen deze week!
Challenges;
De Egel - Kleuren rood met zwart
Freshly Made Sketches - FMS#419

zondag 26 januari 2020

Koperen jubileum in de lift..

Gisteravond hadden we feest, we mochten met Daniëlle en Remco vieren dat ze 12½ jaar samen zijn. Een gezellige avond, gemoedelijk in een Brabantse kroeg, ik hou ervan! Voor het koperen paar een simpel liftkaartje met hartjes van Karin Joan met de 'Elegant numbers'  en wat plaksteentjes erbij. De binnenkant was ietsje drukker en voller ;)
Vandaag even rustig aan na zo'n mega-drukke week. (Tijdens de open dagen hebben we ruim 1500 geregistreerde bezoekers mogen ontvangen op school = werk) Niet dat ik stil ga zitten, dat zit niet in mijn aard, maar even geen verplichtingen of afspraken. Fijne zondag, geniet ervan!
Challenges;
Lift Challenge - #146, vormen rangschikken naar eigen idee
CAS Colours & Sketches - #354 

zaterdag 25 januari 2020

Colien daagt Sarah uit #2.

Vandaag is het de laatste zaterdag van de maand en het is weer tijd om Sarah uit te dagen met een nieuwe challenge. Ik stuurde haar een pakketje met zwart/wit en roze papiertjes en Eline's varkentjes. 
De 'opdracht': maak een kaartje met deze papiertjes en het varkentje én er moeten stippen te zien zijn. Dat laatste was geen probleem, want er zat stippenpapier genoeg in het pakket. 
Ik ben nieuwsgierig naar wat Sarah gemaakt heeft, hopelijk lukt het me een kijkje te nemen, voordat ik naar school = werk ga. Vandaag open dag, gisteravond was behoorlijk druk, ben benieuwd naar vandaag. Vanavond ook nog een gezellig feestje, dus het wordt een lange dag. Het kaartje dat ik klaar heb liggen voor vanavond zie je morgen. Dus graag tot dan!
Challenges;
Papercraft Challenges - Use 2 designpapers minimum
Sunday Stamps Challenge - SSC222

vrijdag 24 januari 2020

Sterkte en troost.

Deze week had ik wat condoleance kaartjes nodig. De moeder van een collega is overleden en de oma van een mentorleerling. Allerlei kaartjes op voorraad, maar geen toepasselijke. Met de lieve sneeuwklokjes van Marleen en mooie teksten van Bella Lulu werden het deze 2 stijlvolle kaartjes.
De grijze stroken en cirkels komen uit behangstaaltjes en hebben een mooie structuur. De kaartjes zijn inmiddels op de bus.
Vandaag eerst opruimen en poetsen in het bloemschiklokaal, alles netjes maken voor de open avond en open dag morgen. Er is al een heleboel werk verzet: gisteren zijn al grote bloemstukken gemaakt en bij de ingangen van beide gebouwen en in het voorlichtingslokaal geplaatst. Ook hebben de leerlingen verschillende potten opgestoken met bloemwerk, die op verschillende plaatsen in de school komen te staan. Nu maar duimen dat het druk wordt en we in maart veel inschrijvingen krijgen....
Challenge;
Try Stampin' on Tuesday - TSOT440 (sketch)

donderdag 23 januari 2020

52 Weeks to Christmas #4: jubileumchallenge.

Nog t/m woensdag 29 januari 23.55 uur kun je meedoen met de jubileumchallenge op het 52 Weeks to Christmas. Ook deze donderdag heeft het DT inspiratie-kaartjes voor je, je ziet ze op het blog. Ik maakte weer 2 kaartjes, beiden volgens dezelfde sketch, maar door ander papier te gebruiken, zien ze er heel verschillend uit.
Eline's polar bear mocht weer eens shinen, het blijft een leukerd. Op beide kaartjes 5 sterren geplakt, ter ere van het 5-jarig bestaan. 
Doen jullie mee? Je kaartje met 5 (dingen) erop (sterren, bomen, dieren, plaksteentjes etc) kun je <HIER> linken. Je wekelijkse kaartje kan gewoon onder het bericht op het 52WTC blog van vandaag.
Challenges;
ABC Christmas Challenges - Bingo (Patterned paper, Lots of Layers, Die Cut)

Animal Friends Challenges - IJsbeer
Crazy 4 Challenges - C4C518

Crafty Hazelnuts Christmas Challenge - Anything goes as long it's Christmas
Merry Little Monday Challenge - Anything goes

woensdag 22 januari 2020

Hallo winter!

Gisteren liet ik een CAS-kaartje met één sneeuwpop zien, vandaag is er een vriendenclubje van drie te vinden op mijn kaartje. Best gezellig, toch?!
Vandaag weer even ademhalen na 2 lange, drukke dagen. Misschien wat schilderen, sowieso mijn kerstkaartjes voor morgen afmaken (liggen al vanaf zaterdag in onderdelen op tafel) en natuurlijk even een frisse neus halen tijdens een wandeling met de honden. O ja, en de rapporten (reflecties) van mijn mentorklas schrijven. Weer genoeg te doen, haha.
Challenges;
Scrapping 4 Fun Challenges - Winter
Do Al(l) Kreatives - Three of a kind (sneeuwmannen en ijskristallen)
Crazy 4 Challenges - C4C517 Winter

dinsdag 21 januari 2020

Have a lovely winterday!

Bij CAS on Friday willen ze graag een winters CAS-kaartje zien. Ik maakte er eentje met Eline's snowman. De achtergrond is ingekleurd met Distress oxide inkt en ik heb ook nog een ijskristal en wat sequins in de lucht geplakt. Het tekstje is van Marleen.
Morgen nog meer sneeuwmannetjes, graag tot dan!
Challenges;
Hobbyvision - CAS
CAS on Friday -  #171 Winter
Addicted to CAS - #176 

maandag 20 januari 2020

Reminder Stippen-uitdaging op het 4 Season Challenge Blog.

Nog t/m volgende week vrijdag 31 januari kun je meedoen aan onze Stippen-uitdaging op het 4 Season Challenge blog. We hebben al heel wat inzendingen, superleuk. Maar er kunnen er altijd nog bij, dus doe gerust (nog een keer) mee!
Voor mijn reminderkaartje heb ik de JIJ-mal van Karin Joan weer eens tevoorschijn gehaald. Ik vind em erg tof en je hebt binnen no-time een gaaf kaartje. De stippen-papiertjes komen uit een 30 x 30 blok van de Action. Benieuwd wat Nelly en gastdesigner Margo gemaakt hebben? Kijk gerust op het 4 Season blog. 
De nieuwe (werk)week gaat weer van start met vrijdagavond open avond en zaterdag open dag op school = werk, dus het wordt even flink doorpakken. Gelukkig is woensdag mijn vrije dag, lekker even een break. Vandaag start ik alvast met opruimen en poetsen in het bloemschiklokaal, sowieso de ramen wassen, zodat de leerlingen morgen de etalages mooi kunnen inrichten.
Challenge;
Color Throwdown - ctd576

zondag 19 januari 2020

Reminder letter B bij Knutsels en Kadootjes.

Nog t/m volgende week vrijdag 31 januari kun je meedoen met onze challenge bij Knutsels en Kadootjes. We willen graag iets zien met de letter B en de mogelijkheden zijn plenty, dat blijkt, want we hebben al heel veel inzendingen. Heel voor de hand liggende dingen, maar ook verrassende vondsten komen voorbij, superleuk! Eind januari is Berry jarig en ik maak jaarlijks een brandweer-kaartje voor hem, zijn grote hobby. Voor mij was het dus een dubbele B: Brandweerman Berry. ;) De foto komt van de Facebookpagina van het team waar hij vrijwilliger is. 
Het DT heeft nog meer inspiratie voor je op het K&K-blog, neem gerust een kijkje.
Challenge;
Paperminutes - #623

vrijdag 17 januari 2020

Cyclamen.

Vandaag een kaartje met de leuke cyclamen van Marleen. Niet teveel poespas, vrij simpel en in leuke kleurtjes volgens het pallet bij Dutch Card Lovers. Het tekstje paste niet meer op de voorkant, dus de felicitatiewens staat aan de binnenkant. 
Nog één lange werkdag en dan vanavond lekker naar de Pannenkoekenbakker met onze hele familie. Dat is nog ter ere van de trouwdag van mijn ouders afgelopen december. Ons pa en ma wilden graag iedereen erbij en door wisselende werkdiensten is dat soms lastig plannen. Maar als het goed is, zijn we vanavond met 15 personen compleet....
Challenges;
De Egel - Alles mag
Try Stampin' on Tuesday - TSOT 439

Dutch Card Lovers - #322
Afbeeldingsresultaat voor kleurenpalet blauw

donderdag 16 januari 2020

52 Weeks to Christmas #3: jubileumchallenge.

Al een tijdje geleden kreeg ik de leuke truck-mal van Marianne Design. Toen Ingrid de jubileum-challenge op het 52 Weeks to Christmas. aankondigde, had ik meteen in mijn hoofd een idee en er  5 kerstboompjes in de achterbak geladen. ;)  Vorige week kwam het er niet van, maar hier zijn mijn rode én blauwe truck.
De uitdaging gemist: Het 52 Weeks to Christmas blog bestaat deze maand 5 jaar. Daarom hebben we deze maand een extra challenge: laat de 5 zien op je kaartje. Dat kan via het cijfers of 5 x een sterretje, 5 dieren etc. Ik koos dus deze week voor 5 boompjes per truck.
De challenge loopt drie weken: nog t/m donderdag 29 januari en je kunt >HIER< je kaartje linken. Inspiratie nodig? Kijk dan maar eens op het 52WTC blog, het DT heeft hele leuke voorbeelden gemaakt waarbij het thema "5" centraal staat. Er zijn maar liefst 5 prijzen ter beschikking gesteld door ons team. Natuurlijk kun je ook gewoon je wekelijkse kerstkaartje linken. 
Challenges;
CAS Colours & Sketches - Sketch #353
ABC Christmas Challenges - A = for anything goes
Crafty Hazelnuts Christmas Challenge - Anything goes as long it's Christmas