zaterdag 30 september 2023

Mart 81 jaar.

Gisteren was ook Mart, de vader van Daniëlle, jarig. Voor hem een herfstig kaartje met paddenstoelen en bladeren. Hier dezelfde cijfertjes gebruikt als op het kaartje van Aaron gisteren en ook een tekstje van Nobody Else.
Ik had nog paddenstoelen en blaadjes over, die plakte ik op een cirkel. Daarna meteen maar een 2e kaartje gemaakt volgens dezelfde sketch. Het staat inmiddels in het verkooprek op school = werk.

Vandaag even bijkomen van een heel drukke werkweek. Lekker relaxen en aan de knutsel: onze kapster is bevallen van een dochter en collega Bart is weer vader geworden van een zoontje. Dat wordt babykaartjes maken!!

Challenges;

Sketch 'N Scrap - September sketch #250


vrijdag 29 september 2023

Aaron 17.

 
Vandaag is Aaron jarig en op bovenstaand kaartje zie je zijn leeftijd. De cijfer-malletjes kocht ik bij de Action en hebben een mooi formaatje. Hopelijk vindt hij de kaart stoer genoeg...
Ik was wat aan het stoeien met papiertjes en daardoor had ik nog voldoende materialen op maat voor dit tweede kaartje wat in de voorraad (verkoop)bak kan. De paddenstoeltjes zijn van hout.

De werkweek zit er weer bijna op, wat een tempo zit er in de tijd, zeg! Vandaag heb ik na de lessen nog een afspraak bij het verzorgingstehuis. Samen met de activiteitenbegeleidster daar ga ik proberen data te prikken, waarop onze leerlingen voor of samen met bewoners bloemstukjes gaan maken, plantenbakken vullen of de tuin bij gaan houden. Maar ook een rondje langs de dieren op onze school is mogelijk....

Challenges;

Cupcake Inspirations - Plaid

Sketch 'N Scrap - September sketch #249

donderdag 28 september 2023

52 Weeks to Christmas, week 39. Challenge: wiebelkaart.

De laatste donderdag van september en dat betekent een nieuwe challenge op het 52 Weeks to Christmas blog. Martina bedacht dit keer het thema en koos voor: Maak een wiebelkaart. Ik maakte er 2 en voor de basis gebruikte ik de mooie nested circles van Studio Light. Op het eerste kaartje papiertjes van Noor! en Eline's ijsbeertje, wat ik inkleurde met aquarelverf.
Op dit tweede kaartje papiertjes van Joy! en sneeuwman Olaf van Creative Craftlab / Studio Light. Eigenlijk zijn de wiebelkaartjes (of schommelkaartjes, net hoe je ze wilt noemen) vrij snel te maken, dus doe mee!


Maak je ook een wiebelkaartje voor deze challenge? Link dan jouw wiebelkaart onder het bericht dat morgen op het 52 Weeks to Christmas blog verschijnt. Elk ander kerstkaartje kun je onder het bericht van vandaag inzenden. Mocht je inspiratie nodig hebben, bezoek dan het 52WTC-blog om de labels van alle DT-dames en onze gastdesigners te bekijken.

Gisteren mochten de hechtingen uit de wond op mijn borstbeen. Het is nog wat dik en rood, maar ziet er goed uit. En het weefsel is getest en het bleek een goedaardig bultje te zijn, dat is fijn! 

Challenges;

Girlz Creative Christmas Challenge - Geen vierkante kaart.

Merry Little Christmas Challenge - Anything goes

ABC Christmas Challenges - S = for snowman

The Holly and Ivy Christmas Challenge - Anything Christmas goes

woensdag 27 september 2023

Kleurenkaartenteam: Zachtroze met appelblauwzeegroen.

De laatste woensdag van september en ook vandaag doe ik mee met het Kleurenkaartenteam van Martina. Het blijft een leuk initiatief en deze keer bepaalde Caroline dat er 'appelblauwzeegroen' bij het zachtroze van vorige maand moest komen. 

Ik had de kleurtjes en materialen al even klaarliggen, maar door het drukke weekend en de lange werkdagen gisteren en eergisteren kwam het er niet van om ermee aan de slag te gaan. Vanmorgen lukte dat wel, maar ben eerst naar de huisarts geweest om de hechtingen op mijn borstbeeld te laten verwijderen. Beide kaartjes die ik maakte in de KKT kleurtjes zijn gemaakt met papiertjes van Craft Sensations. 

Het tweede kaartje is heel simpel. Het plaatje van de taart lag al klaar, dus zonde om niet te gebruiken. Hier op de achtergrond een papiertje van Magnolia, een restje wat er al heel lang lag.


Benieuwd naar meer creaties in deze kleurencombi? Ik wel, dus ik ga in de loop van de dag eens een rondje doen. Alle linkjes vind je op het blog van Martina. Morgen ben ik er weer met 2 kaartjes, dan laten we zien welke leuke september-challenge we hebben bij 52 Weeks to Christmas.

dinsdag 26 september 2023

Steampunk.

Bij Do A(ll) Kreatives vragen ze om een creatie in Steampunk-stijl. Heel tof vind ik dat en afgelopen zaterdag heb ik 4 kaartjes gemaakt in dit thema.
Vandaag zie je er 2. De achtergrond is gemaakt met structuurpasta en een masker. Vervolgens heb ik cardboard radertjes en hexagons opgeplakt en ook een metalen motje. Daarna alles bewerkt met zwarte gesso. Aan de zijkanten wat stukjes designpapier geplakt en gespetterd met zwarte inkt. Tot slot afgewerkt met bronskleurige metallic gilding wax.
Ook dit A6-formaatje is op dezelfde manier ontstaan. Hier turquoise wax gebruikt , passend bij het designpapier. 

Gisteren en vandaag zijn lange werkdagen, twee dagen op school = werk van 08.00-21.00 uur.  Na de lessen zijn er namelijk 's middags en 's avonds driehoeksgesprekken (leerling-mentor-ouder) ingepland. Elk gesprek duurt 15 minuten en dat 22 keer, dat is intensief... Maar wel waardevol,  want je leert de leerlingen en ouders goed kennen. Challenge;
Do A(ll) Kreatives- Steampunk 


zondag 24 september 2023

Huisje-Boompje-Beestje bij Knutsels en Kadootjes.

Vandaag gaat de nieuwe challenge van start bij bij Knutsels en Kadootjes . De komende 4 weken dagen we je uit om een kaartje te maken waarop een huisje, een boompje en een beestje te zien zijn. Ik koos voor een slimline met daarop de leuke vogelverschrikker in de hoofdrol. Maar ook het huis (oké, een schuur), boompje en beestje(s) zijn te zien.

Op het K en K blog zie je heel diverse voorbeelden voor deze uitdaging, neem gerust een kijkje. Meedoen met deze challenge kan t/m vrijdag 20 oktober, we zijn benieuwd naar jouw creatie(s).

Vandaag neem ik Jetty mee uit lunchen, nog voor haar verjaardag. Daarna gaan we naar de eerste 'Sunday Sessions' in Xinix, waar Lock, Stock & Barrel een optreden verzorgen. Heb er zin in! Wat ik gisteren heb gemaakt tijdens de fröbeldate met Els, zie je (gedeeltelijk) hier snel voorbij komen. Fijne dag! 

 

zaterdag 23 september 2023

Bedank-labeltjes.

 

Via de verkoopsite op Facebook had ik verschillende malletjes en stempels verkocht. In de enveloppen ging steeds een klein label als bedankje voor het overnemen mee. Ik had deze labeltjes nog op voorraad en die kwamen goed van pas voor aan kaarsen in pot toen ik 2 schatten van collega's wilde bedanken die mijn lessen over hebben genomen, zodat ik met Suus naar het dierenziekenhuis kon. Hartstikke lief, ook al zijn het hun invaluren ;)

Vanmiddag komt Els fröbelen, de appeltaart staat al in de oven, is bijna gaar. We gaan herfstkaartjes maken en Els wilde ook met de pauw van Marianne Design aan de slag. Eens kijken wat allemaal gaat lukken tussen het kletsen door. ;)vrijdag 22 september 2023

Muurtjes van embossingspaste.

 

Op de valreep wil ik meedoen met de challenge bij Dutch Card Lovers. Vandaag laat ik de kaartjes laten zien die ik maakte met embossingpaste. Ik gebruikte een mask en paste van Dutch Doobadoo. Op de foto's is het helaas niet heel goed te zien..

Misschien is een close-up duidelijker...

Ik had nog een stukje bewerkt met de pasta en ook maar meteen gebruikt. Ook hier de leuke tuingnomes van Bella Lulu en tekstjes van Nobody Else.
Op naar de laatste werkdag van deze week.

Challenge;
Dutch Card Lovers - gebruik embossingpaste

donderdag 21 september 2023

52 Weeks to Christmas, week 38.

Week 38 en we gaan richting herfst. Niet alleen wat betreft de datum, maar ook het weer past zich aan. Op deze donderdag 2 kerstkaartjes met Eline's muizen. 
Op beide kaartjes kreeg de muis een lekker warme kerstmuts.Voor dit tweede kaartje heb ik restjes papier gebruikt. 
Doe je mee met onze challenge om jaarrond kerstkaartjes te maken? Kijk op het 52 Weeks to Christmas blog voor meer inspiratie. Je ziet er voorbeeldkaartjes  van Ineke en Bep, maar ook de andere dames van het DT hebben vandaag weer toffe kerstkaartjes op hun blog. 
Eind van de ochtend ga ik met Suus naar het dierenziekenhuis voor de controle-echo. Ze doet het prima, eet goed, zit prima in d'r vacht en is lekker energiek. Helaas moet ze nuchter zijn, dus geen eten voor de dames vanochtend. Ze snappen er niks van...
Vanavond ga ik lekker uit eten met de collega's uit onze onderwijseenheid. Allemaal mensen die mentor zijn of lesgeven aan de eerste klassen.
Challenges;
Cheerful Sketches - sketch september


Kaartjes Inspiratie Challenges - Restjes designpapier 
52 Christmas Card Throwdown - Embossingfolder

woensdag 20 september 2023

Nog 2 herfstkaartjes.

Jullie hadden nog 2 herfstkaartjes tegoed, vorige week vrijdag zagen jullie deze 2 al. Ook bij deze kaartjes zie je plaatjes uit een knipvel, de pompoentjes van Marleen en tekstjes van Nobody-Else.
Helaas zijn er veel collega's die in de lappenmand zitten en die verdienen natuurlijk allemaal een kaartje. Sommige kunnen het werk weer gedeeltelijk oppakken, maar anderen zitten volledig thuis, heel sneu. 

Vandaag weer even naar school = werk, ondanks dat het mijn vrije dag is. De schoolfotograaf komt en nu ik weer mentor ben, mag ik met mijn klas op de foto. Verder doe ik rustig aan, gisteren was een lange dag met de eerste leerlingbesprekingen en nodige telefoontjes en administratie ('s avonds thuis) daarna. 

Challenges;

2 Sisters on the Blog - Herfst

Girlz Make Guys Cards - Herfst

 

dinsdag 19 september 2023

Dierenkaartje voor Bart.

 

Afgelopen zondag was neef Bart jarig en vierden wij zijn 24e verjaardag gezellig met de familie. Zoals elk jaar, echt al jaaaaren, krijgt hij van ons allemaal een bijdrage voor het nieuwste voetbalspel van FIFA / EA sports dat altijd eind september uitkomt. Misschien saai, maar hij speelt het graag en wat is leuker dan een cadeau geven én krijgen wat op het wensenlijstje staat?! En een kaartje erbij vindt hij ook leuk, hij bewaart ze nog steeds, dat vind ik zo grappig!

Try Stampin' On Tuesday - TSOT624maandag 18 september 2023

Reminder Muziekkaart op het 4 Season blog.

 

Nog t/m vrijdag 29 september kun je meedoen met onze muziek-uitdaging op het 4 Season Challenge Blog. Graag zien we iets muzikaals terug op je kaartje, dat mag van alles zijn.
Ik koos voor zilveren 2 gitaren die ik uit oud designpapier knipte. Doordat het folie zo hard glimt, zijn ze moeilijk te fotograferen. Het zwart/rode ruitjespapier is ook erg oud, maar vind het erg stoer bij de gitaren

Zeker bij deze stoere 'Flying V', wat een gaaf model is het toch. De tekstjes printte ik zelf dit keer. Zo heb ik weer 2 toffe kaartjes op voorraad. Doe gerust (nog een keer) mee!
Fijne nieuwe (werk)week, allemaal!

Challenges;

TGIF - #438 1 card, 2 ways


Allsorts Challenge - Masculine

zondag 17 september 2023

Vogelverschrikker.

Vandaag laat ik nog een pocket-kaart zien, dit keer met de vogelverschrikker van Marianne Design. Ik vind em hartstikke leuk en heb er al meerdere kaartjes mee gemaakt, die zie je binnenkort.

Vandaag is grote neef Bart jarig, 24 jaar inmiddels en ook hebben we een tuinfeestje bij schoonzus en zwager. Feestelijk dagje...

Challenges;

Double D challenge - Fall plaids challenge 

zaterdag 16 september 2023

Pocket-kaart voor Sarah / Hermien.

Gisteren zag Hermien Sarah en stuurde ik bovenstaande kaart naar haar. Ik had em eigenlijk gemaakt als reminder voor onze pocketcard-challenge bij Knutsels en Kadootjes, maar toen bedacht ik me dat ik em nog niet kon plaatsen voordat haar verjaardag was. Vandaar dat je afgelopen zondag hier een andere pocketkaart te zien kreeg. Naast de pompoenen en paddenstoelen mocht de 50 natuurlijk niet ontbreken.
Ik maakte in totaal 4 van dit soort kaarten met deze stencilmal van StudioLight. Hier eentje met effen oranje papier en een tekstje voor een collega.

Vandaag ga ik weer eens aan de slag met de Silhouette. Morgen hebben we een feestje en ik wil wat mensen verrassen met een bedrukt shirt. Vanavond ga ik weer vrijwilligerswerk doen, dan heb ik bardienst in Xinix bij het optreden van Phill Bee en band.

Challenges;

2 Sisters on the Blog - Herfst


 

vrijdag 15 september 2023

Dikke knuffel.

 

Al een tijdje had ik de herfst-knipbladen van Marianne Design in huis, maar door de zomerse temperaturen voelde het nog niet helemaal oké om ze al te gaan gebruiken. Toen vorige week mijn bestelling met o.a. het mooie papierblok Welcome Fall in de bus viel, kon ik het toch niet laten. Ik maakte 4 herfstkaarten, waarvan je er vandaag 2 ziet.
De plaatjes passen mooi als hart van de zonnebloem. De kleinere zonnebloem maakte ik met een malletje dat ik ooit van Ingrid kreeg. Verder paddenstoeltjes en pompoen van Marleen gebruikt. De tekstjes zijn weer van Nobody-Else en zijn van toepassing voor collega's die in de lappenmand zitten.

Vandaag weer een creatief dagje met bloem- en kunst&cultuurlessen, fijn! Vannacht iets beter geslapen dan de nacht daarvoor, de wond op mijn borstbeen trekt flink. Ook bij bewegen, tillen en bukken is het gevoelig, dus even rustig aan. Maar rustige avondwandelingen zijn ook heerlijk nu!

Challenges;

2 Sisters on the Blog - Herfst

Paper Craft Crew Challenges - Inspiration photo