vrijdag 31 mei 2024

Pensioen.

Vandaag is het afscheidsfeestje van collega Liesbeth. Zij gaat met (vervroegd) pensioen en we zwaaien haar uit vanaf het onderbouw-gebouw met een hapje en een drankje. Helaas geeft ze al 2 jaar geen les meer vanwege de gevolgen van Q-koorts. Heel sneu, want het didactisch lesgeven en de pedagogiek zijn haar zo toevertrouwd. Voor haar dit kaartje met corgi, want ze heeft dit hondensoort al jarenlang als huisgenoot. Verder hebben we met collega's een map vol A-tjes met anekdotes, herinneringen en lieve wensen voor haar. En gisteren heb ik met collega Tini bloemversieringen gemaakt voor op de tafels.

De praktijkexamens voor de BB-leerlingen zitten erop. Het verliep heel vlot, geen gekke dingen en we zijn tevreden over de resultaten vwb ons onderdeel. De buddies waren aanwezig bij de 2 leerlingen, maar hebben geen hulp hoeven bieden. Er waren geen opdrachten waarbij veel kracht of tilwerk aan te pas kwam, dus de leerlingen hebben het zelfstandig gefikst, top!

Challenge;

The Paper Players - PP691



donderdag 30 mei 2024

52 Weeks to Christmas, #22-2024, Challenge: Winternacht.

De laatste donderdag van april en dat betekent de aankondiging van een nieuwe challenge op het 52 Weeks to Christmas blog. Deze keer hebben Merit en Annemarie het thema bedacht en dat is 'Winternacht'. Op mijn eerste kaartje zoeft Santa door de winternacht....

Het tweede kaartje werd een slimline met de nieuwe mal van Marianne Design. Ik decoreerde de vakjes met ingekleurde stempelafdrukjes van Create a Smile. Het winternacht-achtergrondpapier is van Craft Sensations uit het Moon Magic blok.

Ga je de uitdaging aan en ga je aan de slag voor deze challenge? Link dan jouw kerstkaart met het thema 'Winternacht' onder het bericht dat morgen op het 52 Weeks to Christmas blog verschijnt. Dat kan t/m 23 juni 20.00 uur, want de challenge duurt tot de zondag voordat de nieuwe challenge begint. Elk ander kerstkaartje kun je onder het bericht van vandaag inzenden. Mocht je inspiratie nodig hebben, bezoek dan het 52WTC-blog de kaartjes van alle DT-dames en onze gastdesigners te bekijken. Op het blog vind je ook de uitslag van de vorige challenge 'Funfold kaart'. Fijne dag!

Challenges;

52 Christmas Card Throwdown - Tic Tac Toe (Glitter, favorite colour, Santa)


The Holly and Ivy Christmas Challenge - Anything Christmas goes


woensdag 29 mei 2024

Kleurenkaartenteam: Zwart met koper.

De laatste woensdag van de maand mei, dus tijd voor het kleurenkaartenteam van Martina! Deze maand koos Diny koper bij het zwart van vorige keer. Onderstaande inspiratiefoto was feestelijk in kerstsfeer, maar ik ging voor mixed media.

Het werden een slimline kaart en en boekenlegger. Beiden gemaakt met een stencil van Dutch Doobadoo, modeling paste, diverse metalen items, zwarte gesso en koper wax. Bij de slimline kaart zie je ook nog koperkleurig glanskarton. 

Gisteren was het feestje van Elmar én Lieke. Voor beide kocht ik kadootjes van hun verlanglijstjes. Elmar wilde graag oordopjes, Lieke verschillende boeken, waaronder dit exemplaar met Escaperoom puzzels. Daar paste wel een boekenlegger in steampunk-stijl bij.

Ik ben nieuwsgierig wat de andere deelnemers hebben gemaakt in deze kleurencombi en zal in de loop van de dag eens een blogrondje gaan maken. Ook benieuwd naar de andere creaties? Kijk dan op Martina's blog voor de linkjes. Vandaag en morgen ben ik weer examinator bij de praktijkopdrachten. Bij 1 groep zijn er 2 leerlingen met beperkingen die elk een (volwassen) buddy hebben, die ze mogen inzetten door hun bepaalde handelingen uit te laten voeren. Ben heel benieuwd of ze nodig zijn en hoe dat dan gaat....



dinsdag 28 mei 2024

Gecondoleerd en verlies

 

Zoals ik al vertelde zijn de vaders van 2 van onze leerlingen overleden. Namens het team willen we beide families een kaartje sturen. Afgelopen weekend maakte ik een aantal troostkaartjes, waaronder de 2 die ik vandaag laat zien.
Ik maakte beide kaartjes met plaatjes uit een ouder knipvel van Marianne Design en papier uit een blok van Craft Sensations. Later laat ik nog 2 condoleance kaartjes zien, morgen eerst eentje voor het kleurenkaartenteam.

De praktijkexamens verliepen vlot gisteren. Vandaag heb ik een dagje lessen in de onderbouw: bloem en beeldende vorming. Vanavond gaan we naar Den Bosch op verjaardagsvisite bij ons petekind Elmar. 

Challenges;

Sketch 'N Sketch - #265

Sweet Sketch Wednesday - sketch 104



maandag 27 mei 2024

Gastdesigner bij Dutch Card Lovers.

 

In april was ik winnaar bij Dutch Card Lovers en daarom mag ik nu, bij de start van de nieuwe challenge, gastdesigner zijn. 

De uitdaging is 'Rond in de hoofdrol'. Dat kan op vele manieren, zoals je ook kunt zien op het blog, maar ik koos voor een stoere kaart voor de verjaardag van Stijn. De cirkels sneed ik met mallen van Studio Light, die ene onder de afdrukjes van Creat a Smile ziet, is de Steampunk doily van Marianne Design. Daar horen ook de radertjes bij. Het tekstje is van Nobody-Else.
De leeftijd van de jarige schreef ik op het vlaggetje. De afdrukjes stempelde ik bij een laatste fröbeldate bij Daan, ook nog andere. Ze zijn superleuk en in de meivakantie kleurde ik ze allemaal in, knipte ze uit en nu liggen ze 'pak-klaar' in een broodtrommel. Je zag er vorige week maandag ook al een aantal. 

Vandaag starten de praktijkexamens voor onze derdejaars leerlingen. Alles staat en ligt klaar en samen met mijn collega Tini mag ik deze bij week 5 groepen BB-leerlingen en volgende week 7 groepen KB-leerlingen het examen onderdeel D groene vormgeving en verkoop (bloem en economie) afnemen en beoordelen.

zondag 26 mei 2024

Bingo bij Knutsels en Kadootjes.

Vandaag gaat de nieuwe challenge van start bij  Knutsels en Kadootjes . De komende 4 weken dagen we je uit met onderstaande bingokaart:
Zoals je ziet koos ik voor het onderste rijtje van links naar rechts: cirkels-zoogdier-blauw. Maar elk ander horizontaal, verticaal of diagonaal rijtje mag ook gekozen worden. Het was al even geleden dat ik Eline's panda had gebruikt, hoog tijd om het beestje weer eens te laten shinen. De papiertjes komen uit verschillende blokken van Avec.

Meedoen kan t/m vrijdag 21 juni en je mag 2 creaties inzenden. 

Gisteren begon de dag weer grijs en nat, maar gelukkig klaarde het 's middags op. Eind van de middag kwam de zon door en besloten Rolf en ik naar Waalwijk te gaan en op terras te gaan eten. Heerlijk genoten. 's Avonds ben ik nog naar een optreden van een rock/blues/contryband. Rolf dook op de bank met de honden, want die is vanmorgen al vroeg vertrokken voor 'de Abdijentocht', een fietstocht van 125 km door Brabant die start en eindigt bij de 'La Trappe' brouwerij. Ik ga vandaag de oudergesprekjes van donderdag uitwerken (die van woensdag zijn klaar) en aan de fröbel. Genoeg gelegenheden om kaartjes of andere creaties voor te maken.

 

zaterdag 25 mei 2024

Met oprechte deelneming.

Afgelopen week zijn er 2 vaders van leerlingen overleden. Eén leerling zat midden in de examens, zijn vader overleed na een lang ziekbed. En gisteren kregen we het bericht dat de vader van een meisje uit klas 2 plotseling was overleden, heel heftig. In de docentenkamer staat een standaard waar ik mijn kaartjes verkoop tbv Alpe d'HuZes, daar gaat dit kaartje in. Namens collega's gaan er kaartjes naar beide leerlingen en hun familie. Ik maakte nog meer condoleancekaartjes, die zie je komende week voorbijkomen. 

Challenges;

De Egel (op Facebook) - Sketch mei



vrijdag 24 mei 2024

Dip dye kaarsen verven.

 
Laatst liet ik je deze kaarsenhouders zien die ik gegoten heb. Dat was de maandbox van januari en de opvolgende was kaarsen dippen. In het pakket van februari zaten 12 kaarsen, een zakje soya wax, mengbekers en roerstaafjes en 4 zakjes met kleurpigmenten.
De wax moest au bain marie gesmolten worden, totdat het volledig vloeibaar was.
De gesmolten wax ging in plastic cilinder bekers. Het was handig om maar 1 of 2 bekers te vullen, want de wax gaat namelijk stollen en 4 tegelijk zou dan niet handig zijn. Wanneer de wax in een beker was gegoten, voeg je direct de kleur pigmenten toe. De kleur chips zijn heel intens qua kleur, dus kleine stukjes was genoeg. Kwestie van het kleur chipje door de vloeibare was roeren met het houten roerstaafje tot het volledig opgelost is.
De kleuren waren inderdaad heel intens en ik had dus teveel pigment toegevoegd. Bij het dippen bleek roze toch te rood (later nog wat geprobeerd door nog wat wax in de beker te gieten) en ook het blauw werd heel donker. Ook werd mijn eerste kaars veel te dik (de rode rechtsonder), dus de volgende heb ik veel korter in de mengbeker gedoopt. Er zouden 4 kleuren moeten ontstaan, maar wat ik ook probeerde: het bleef bij rood en blauw. Die 2 heb ik nog wel samengevoegd tot paars, maar de zachte tinten die ter inspiratie te zien waren, kreeg ik niet voor elkaar. Ik heb nog wat wax over, dus wie weet ga ik nog eens aan de slag om de lichtere kleurtjes uit te proberen.


De voorstelling van De Vuilnismannen was top en de eerstejaars leerlingen deden supergoed mee. Ook de 2e ronde met de tweedejaars was heel geslaagd. Vandaag de laatste praktijklessen voor de derdejaars, want volgende week beginnen de praktijkexamens. Onze leerlingen ronden het profielgedeelte groen in klas 3 af, in klas 4 de keuzedelen.


donderdag 23 mei 2024

52 Weeks to Christmas, #21-2024.

Kerstkaartjes-donderdag en ook vandaag weer 2 om te laten zien hier. De eerste maakte ik met het mooie (oude) Scandinavische papier van Marianne Design en het hert van byMarleen.
Op dit tweede aartje staan de 'candy canes' in de picture. Je ziet ze zowel op de achtergrond als op de cirkel terug. Alle papieren materialen komen uit een blok van Craft Sensations.

 

Doe je ook gezellig mee deze donderdag? Link dan jouw wekelijkse kerstkaartje op het 52 Weeks to Christmas blog. Daar zie je, naast mijn eerste kaartje, ook een inspirerend voorbeeldkaartje van Miranda, maar ook de rest van het DT heeft mooie voorbeelden op het blog. Meedoen met de april-challenge kan ook nog, maak een funfold-card en via deze link kun je jouw creatie inzenden.

De driehoeksgesprekken verliepen vlot gisteren, hopelijk vandaag weer. Vanochtend ga ik met mijn klas naar een optreden van 'De Vuilnismannen'. Dat schijnt een heel spektakel te zijn, ik ben benieuwd.

Challenges;

52 Christmas Card Throwdown - Theme challenge

woensdag 22 mei 2024

Veel sterkte 2.

 
Dit is het 2e condoleancekaartje dat ik maakte met de 'Blue bells'-malletjes. Ik maakte het volgens een sketch bij Freshly Made Sketches, maar de challenge is inmiddels voorbij. 

Vandaag en morgen zijn de driehoeksgesprekken tussen ouder(s)/verzorger(s), leerlingen en de mentor. Elk gesprek duurt een kwartier en aangezien ik 23 mentorleerlingen heb, kun je wel uitrekenen dat het veel tijd kost, zeker met de voorbereiding én nazorg. Het zijn wel fijne en waardevolle besprekingen, dus we gaan ervoor! Tot morgen!

 

dinsdag 21 mei 2024

Veel sterkte.

Ik had wat condoleance kaartjes nodig en maakte er 2 met de 'Blue bells'-malletjes van Marianne Design. Ook de tekst is van dat merk. 

Gisteren was een mooie dag: met 12 collega's waren we vanaf 06.00 uur op school en hebben we de laatste hand gelegd aan de decoraties. Ruim een uur later kwam het eerste team door onze kas en de school en net na 11.00 uur sloot het laatste team de doorkomst af. Het 'Ik mis je laantje' leverde veel emoties op, de beschuitjes met aardbeien werden zeer gewaardeerd, evenals de Brabantse worstenbroodjes en we kregen veel complimenten over de organisatie. Vandaag gaan we weer over tot de orde van de dag, respect voor de collega's die de Roparun volbracht hebben.

Challenges;

CAS on Friday - Flowers

Addicted to CAS - #258 Flower



maandag 20 mei 2024

Reminder sketch-challenge op het 4 Season blog.

Nog t/m vrijdag 31 mei kun je meedoen met onze sketch-challenge op het 4 Season blog. Er zijn al een paar leuke inzendingen, maar er mogen er nog wel wat bij. Vandaag laten Nelly, Daan en ik, maar gastdesigner Suzan, een reminderkaartje zien.

Dit is de sketch. Het materiaal- en kleurgebruik laten we helemaal aan jullie over. Ik koos voor papier uit het Moon Magic blok van Craft Sensations gebruikt, dat past mooi bij de afdrukjes van Create a Smile. Die stempelde ik bij Daan en kleurde ze in met alcoholmarkers. Ik had er voldoende, dus ontstonden er 2 kaartjes:


De kaartjes hebben nog geen bestemming, dus ik plaats ze in de verkoopbak tbv Alpe d'HuZes. 
Deze blogpost heb ik ingepland, want vanochtend zijn Rolf en ik al heel vroeg opgestaan, omdat we om 06.00 uur op school = werk aanwezig willen zijn. Samen met (oud)collega's gaan we de laatste hand leggen aan de versieringen voor de doorkomst van de Roparun. Vanaf 07.00 uur verwachten we het eerste team en rond 10.00 uur zullen ze alle 41 teams die route noord afleggen onze kas en school gepasseerd zijn. Dan rest ons nog de taak om alles op te ruimen en kunnen we gaan genieten van een vrije 2e Pinksterdag. De teams moeten dan nog 65 km door naar de finish op de Coolsingel in Rotterdam.....


zondag 19 mei 2024

Lang zal je leven in de gloria!

Gistermiddag was ik weer gezellig in Breda voor de maandelijkse fröbeldate met en bij Els. We maakten allebei een vouwkaartje mét fruit voor de lopende challenge bij de Egel. Heel verschillende resultaten, maar lekker bezig geweest allebei. Hier zie je mijn kaartje met Eline's varkentjes en de picknick set by Marleen, beide van Marianne Design.


Je ziet hieronder dat het kaartje opgevouwen makkelijk in een envelop kan. Handig, want die ligt inmiddels klaar om verstuurd te worden...

Vandaag ga ik ook weer aan de fröbel, want ik heb wat condoleancekaartjes nodig helaas. Tussendoor probeer ik mijn collega's van Ropateam de Buitenbeentjes te volgen. Het kaartje voor morgen (of eigenlijk 2) is klaar, dan laat ik de reminder van onze sketchchallenge op het  Season blog zien. Fijne eerste Pinksterdag!

Challenge;

De Egel - 2 vouwen of meer én fruit.

 

zaterdag 18 mei 2024

Raysin kaarsenhouders gieten.

Al een hele tijd heb ik een abonnement bij September18 en afgelopen januari was de maandbox 'Raysin gieten'. In de box zat Raysin gips, een sillicone gietmal, bekers en een houten spatel.


 
Het gips moest gemengd worden met water en tot dikte van pannenkoekenbeslag gemixt worden. Je kon er voor kiezen om het naturel van kleur te laten, ik besloot om er een paar druppels ecoline in te doen, voordat ik het mengsel in de mal goot.
In de schaal was het gemarmerd, maar door het gieten was dat effect uiteindelijk wat minder te zien. Ach, beter dan helemaal wit ;) Er waren 3 maten aangegeven (4, 5,5 en 7,5 cm hoog), die moesten stuk voor stuk gegoten worden. Tussendoor was er een uurtje droogtijd, dus een leuke DIY voor een middagje.
Hier staat de hoogste maat te drogen. Je ziet dat het een toffe mal is, want je kunt zowel lange kaarsen als waxinelichtjes in de houders zetten. 

En dit is het resultaat! Het marmereffect is dus niet wat ik gedacht had. En ook is het meer oranje geworden dan het rood van de ecoline, maar dat zag ik al toen ik het in het gips goot. Dan maar rode waxinelichtjes erin, haha.
Ik vind ze wel leuk geworden. De opvolgende box van februari was kaarsen dippen, dat heb ik al gedaan en zal ik binnenkort ook laten zien. Gisteravond heb ik zeepjes gemaakt, de box van mei vorig jaar. Die had ik boven in de kast gezet en een soort van vergeten. Maar ook daarvan laat ik de resultaten nog zien, beloofd! 
Ik sla ook regelmatig boxen over, omdat ik de DIY al eens heb gedaan of zelfs regelmatig op school uitvoer met de leerlingen, zoals een mosschilderij maken, houtbranden, aquarellen of speksteen bewerken. Maar ook bij het borduren of items maken van lontwol zet ik mijn abonnement even op pauze, hartstikke handig.