zondag 31 juli 2022

Easelkaart bij Knutsels en Kadootjes.

 

Vandaag gaat de nieuwe challenge van start bij bij Knutsels en Kadootjes . De komende 4 weken dagen we je uit om een easelkaartje te maken. Dat kan op verschillende manieren en in diverse vormen, kijk maar eens naar onze voorbeelden op het K&K-blog.

Ik koos ervoor om een triple-easel te maken. Die versierde ik met Bella Lulu gnomes en gezellige, zomerse plaatjes van Dutch Doobadoo. 
Hier zie je hoe het kaartje is opgebouwd. Het is eigenlijk een simpel modelletje om te maken, geeft wel een heel leuk effect. 

Je kunt jouw easelkaart inzenden t/m 26 augustus en je mag 2 x meedoen. Op het K&K blog zie je mooie, inspirerende voorbeelden van onze gastdesigner en de overige DT-leden. Ook vind je er de uitslag van de zomerbloemen-challenge. 

Vandaag weer een relaxed dagje, vanavond wel even naar Dordrecht, waar Rolf op mag treden met de band op een bierfestival. Graag tot morgen, dan ben ik er weer met de nieuwe challenge voor het 4 Season blog. Fijne dag vandaag!


zaterdag 30 juli 2022

One in a melon.

Nog een zomers kaartje met een grappige Bella Lulu gnome en wat stukjes meloen van Dutch Doobadoo. Met papiertjes in bijpassende kleurtjes is het een vrolijk geheel.

Gisteren werd om 9.15 uur onze nieuwe tuinset bezorgd en konden we de stoelen en tafel in elkaar schroeven. Dat was 2 uurtjes later een feit en we zitten er prima bij. 's Middags kwam Ellen, mijn schoonmoeder langs met haar Heidewachtel-hond Famke. Blijft een beetje spannend nu Briep blind is, maar het ging weer hartstikke goed. Vandaag is Rolf met een vriend naar Zuid-Limburg, zij gaan een flinke ronde maken op de gravelfiets. Ik blijf lekker thuis, zodat de honden even een rustdagje hebben. Dat lukt al aardig, zoals je ziet ;)

Challenge;

Sunday Stamps - SSC288


vrijdag 29 juli 2022

Chillin

Toen ik de 2 zomerse kaartjes voor het KKT maakte, bleven er nog heel wat gezellige plaatjes en woordjes over. Daarvan maakte ik meteen nog wat andere kaartjes en hierboven zie je er eentje. Leuke sketch uitgezocht en zie hier het resultaat. 

Gisteren was de uitvaart van onze overbuurvrouw. Op haar kist ook een prachtig bloemstuk met orchideeën, net als op de rouwkaart

Vandaag wordt onze gave, nieuwe tuinset bezorgd. Die hebben we afgelopen dinsdag uitgezocht en gekocht. De set die we hadden staan is gisteren door een goede vriend opgehaald, hij is er helemaal happy mee. Verder zien we wel wat de dag ons brengt vandaag...

Challenge;

Sketch 'N Scrap - cardsketch 2 

donderdag 28 juli 2022

52 Weeks to Christmas, week 30. Geen rood en groen met een vleugje zilver.

We zitten in week 30 en op deze laatste (donder)dag van juli hebben we weer een nieuwe challenge voor je bij 52 Weeks to Christmas. Deze keer mocht Miranda het thema bepalen en dat werd: geen rood en groen met een vleugje zilver.

Ik maakte 2 kaartjes met papiertjes van Craft Sensations. Zwart/wit met roze en natuurlijk een vleugje zilver bij beiden. Dit tweede kaartje was wel een hele snelle ;)

Doen jullie mee met onze challenge? Link dan jouw niet rood/groene kaartje met vleugje zilver in het bericht van morgen op het 52 Weeks to Christmas blog. Meedoen kan nog t/m volgende week donderdag 4 augustus. Heb je vandaag al een kerstkaartje klaar? Dan kun je jouw kaartje linken als wekelijkse bijdrage aan onze jaarrond challenge bij het bericht van vandaag.


Challenges;

Crafty Hazelnuts Christmas Challenge - Anything goes as long it's Christmas

Merry Little Monday Challenge - Anything goes 

Paper Craft Challenges - Christmas in July

Alphabet Challenge - H if for Happy Holidays

Christmas Craft Creations - Patterned paper

Try Stampin' On Tuesday - TSOT565 (sketch)


Tuesday Morning Sketches - TMS#668 (sketch)


woensdag 27 juli 2022

Kleurenkaartenteam: Magenta met lichtgeel.

 

De laatste woensdag van de maand en dat betekent kleurenkaartenteam van Martina. Voor juli koos Femminde lichtgeel bij het magenta-roze van vorige maand. 

Ik maakte een kaartje volgens een sketch en doordat ik van beide KKT-kleurtjes de helft overhield, werden het meteen 2 kaartjes. De gegolfde stans is van MFT. Het plaatje en de tekst op dit eerste kaartje zijn van Bella Lulu.
Op het tweede kaartje ook een tekstje uit hetzelfde knipvel van Bella Lulu, de ijsjes zijn van Dutch Doobadoo. De pareltjes komen uit de oude doos...
Eigenlijk had ik deze box-kaart gemaakt voor het Kleurenkaartenteam, maar ik vond het magenta niet fel roze genoeg. Ook hier een gnoompje van Bella Lulu, de zon en de limoentjes van Dutch Doobadoo en de designpapiertjes en bloemen uit een blok van Craft Sensations.

Benieuwd naar meer creaties in deze kleurencombi? Ik wel, dus ik ga in de loop van de dag eens een rondje doen, geen idee nog wat Rolf en ik vandaag van plan zijn. Alle linkjes vind je op het blog van Martina. Morgen ben ik er weer met 2 kaartjes, dan laten we zien wat de juli-challenge is bij 52 Weeks to Christmas. 

Challenges;
Do Al(l) Kreatives - #67 Boxcard

Creative Crafting Uncles - Anything but a card.
dinsdag 26 juli 2022

Ladybugs.

Op het CAS on Friday blog vragen ze om Ladybugs, oftewel lieveheersbeestjes. Ik had er nog een paar gestanst liggen, dus deze 2 kaartjes waren snel gemaakt. Een strookje designpapier, een stiksteek-mal van MFT en tekstjes van Nobody-Else maken beide kaartjes compleet.
Ons bezoek aan de dierentuin was geslaagd, het was heerlijk rustig gisteren en doordat het niet te warm was, waren veel dieren te zien en actief. Rolf gaat vandaag met neefje Mels in de Drunense duinen mountainbiken. Ik ga lekker aan de fröbel, o.a. iets maken voor het Kleurenkaartenteam van morgen.


Challenges;

Paper Craft Crew - PCC479 Sketch


CAS on Friday - #236 Ladybugs

maandag 25 juli 2022

Heel veel sterkte.

Afgelopen donderdag is onze overbuurvouw Heiltje overleden. Geheel onverwacht, wel op leeftijd: ruim 86 jaar is ze geworden. Een lieve vrouw en vooral haar man Wim, haar dochters, klein- en achterkleinkinderen zullen haar missen.
Deze condoleancekaart maakte ik gisteren voor buurman Wim. De orchidee is een Creatable van Marianne Design. De rechthoek met stiksteekjes is een mal van MFT en het tekstje is van Nobody-Else. De hartjes van de bloemen kregen kleur met Distress inkt.
Deze keuze voor de orchidee was niet moeilijk, want hierboven zie je de rouwkaart. De losse bloemen die ik gebruikte voor de foto's komen van de plant die hier voor het raam staat en helaas afbrak toen het plissé gordijn naar beneden ging. Toeval?
Ik had meerdere bloemen gestanst, maar uiteindelijk vond ik 1 tak genoeg op de kaart voor Wim. Vandaar dat ik nog een tweede kaartje maakte.

Vandaag gaan Rolf en ik een paar uurtjes naar Ouwehands dierenpark. Briep redt zich aardig en na een flink rondje wandelen, slaapt ze goed. Met z'n tweetjes lopen we meestal niet langer dan 2 tot 2½ uur in de dierentuin, dus dat moet gaan lukken. 

Challenge;

Freshly Made Sketches - FMS545
 

zondag 24 juli 2022

Tuinfeestje.

Gisteren hadden we een tuinfeestje bij Gwenda en Leon in Weert. Eindelijk weer, want door Corona kon het jaarlijkse festijn een aantal keer niet doorgaan. Rolf vertrok rond 18.00 uur al op de fiets (94 km), ik ging later met  de auto, zo ik eerst nog een rondje polder lopen met de honden en had Rolf een lift terug. 
Omdat het stel een aantal meerdere malen op Curaçao en Aruba gewoond hebben, vanwege Gwen's werk als longarts, stond er op de uitnodiging een foto van het gezin tussen de flamingo's. Het idee voor een kaart ontstond al snel...
De kaart ging bij de cadeaumand, gevuld met allerlei toepasselijke presentjes voor zowel Gwenda en Leon als voor dochters Imara en Dianthe: een reep chocola met flamingo's op de verpakking, een roze fles Boswandeling, een roze bril, een fles Pink Fa en een Flamingo-haarmasker. Voor de meiden etui's met allerlei spulletjes en roze blikjes Fanta.
Het plantje is niet alleen van toepassing wat betreft de kleur, maar ook qua naam. Het is namelijk een anjertje en de Latijnse naam is Dianthus. Gwen herkende em meteen en vond het hartstikke leuk.

Het was een gezellig feestje en leuk om elkaar weer eens te zien en te spreken. Vandaag zijn we lekker een dagje thuis, beetje aanrommelen in huis en tuin, genieten van het weer en de rust. Fijn dag!

Challenge;

Creative Skethy Girls - 74 Sketch 

zaterdag 23 juli 2022

September18 mei 22-box.

 

Met de spulletjes uit de mei-box van September 18 heb ik een leuke decoratie gemaakt. Er zat een plankje in het pakket, een flesje, potje krijtverf + kwast, kaarsjes, touw, kralen en een aantal droogbloemetjes:

Ik ging eerst aan de slag met de roze verf en een mask van Dutch Doobadoo. De helft van het plankje verfde ik egaal roze, de andere helft kreeg een patroontje. Zoals je bij de eerste foto's kunt zien, knoopte ik er het touw omheen en stak ik daar de droogbloemetjes tussen.
De achterkant verdeelde ik diagonaal en verfde ik verder op dezelfde manier. Het flesje kreeg beide kleurtjes, zodat het zowel bij de roze als blauwgrijze kant past. Het plankje staat voor de open haard en ik wissel af en toe af door het te draaien en er een een ander plantje, stekje of bloemetjes bij of in te zetten.
De vakantie is begonnen, heerlijk is dat! Ik moet nog wel wat dingen doen voor en op school = werk, maar dat komt wel. Dat kan allemaal op eigen tijd nu en omdat we een school zijn met dieren en een schooltuin en -kas is er iedere dag wel een collega aanwezig, dus dat is ook gezellig. Rolf heeft nu 3 weken vrij, we gaan gezellig samen dingen ondernemen en vooral thuis rust creëren voor onze Briep. 

vrijdag 22 juli 2022

Elith met pensioen.

Vandaag is onze laatste schooldag en voor Elith ook haar laatste werkdag. Vanaf vanmiddag is ze met pensioen en kan ze gaan genieten van veel vrije tijd. Met collega's hebben we een map gevuld met leuke ideetjes voor een dagje uit. Ik opperde een wandeling rond Heusden en deed er een bon bij om lekkere ijsjes te scoren bij het IJshuys. Vandaar dat ik ook op het kaartje dat ik voor Elith maakte ijsjes heb verwerkt.

Bijna vakantie!!


Challenges;Cheerful Sketches - Sketch julidonderdag 21 juli 2022

52 Weeks to Christmas, week 29.

Het is weer donderdag en dat betekent kerstkaartjesdag. Deze week 2 CAS-kaartjes, voornamelijk omdat het een drukke week is. Zowel thuis, met de zorg voor Briep, als op school = werk. Gisterochtend online een overleg gevolgd, ondanks dat het mijn vrije dag was. 

De plaatjes en tekstjes komen uit 2 verschillende papierblokken van DecoTime. De afbeeldingen koos ik naar aanleiding van challenges. 

Als je ook een kerstkaartje hebt gemaakt, link het dan op het 52 Weeks to Christmas blog om mee te doen met de wekelijkse uitdaging. Kijk ook voor meer inspiratie op het 52WTC blog, want daar zie je kaartjes van Nancy en Marijke. Maar ook de andere DT-leden hebben weer een leuke kerstkaart op hun eigen blog, ga gerust een kijkje nemen.

Gisteren voor het eerst naar de polder geweest met Briep sinds ze volledig blind is. Ze deed het supergoed, stapte goed mee. Sneu dat ze niet meer los kan, maar ze genoot wel aan de riem. Vanmiddag maar weer proberen, het vaste rondje, zodat ze wel haar conditie houdt.

Challenges;

Crafty Hazelnuts Christmas Challenge - Anything goes as long it's Christmas

Merry Little Monday Challenge - Anything goes

AAACards Challenge - Christmas (pets) animals

CAS Chistmascard Challenge - July challege