maandag 30 april 2012

30-4, Koninginnedag.

Vandaag een toepasselijk rood/wit/blauw kaartje voor Koninginnedag. Het is ook de verjaardag van mijn tante en ze krijgt elk jaar een kaartje in deze kleuren of in/met oranje.
Dit jaar eentje met een Koninklijk Tildaatje en het Dutch Design papier van Marianne Design. Ik heb de papiertjes vastgestikt met verschillende stiksels. Het afdrukje is ingekleurd met Derwents en sommige delen zijn bewerkt met Stickles. De datum is gemaakt met de lettertang.
Bedankt weer voor je bezoek en veel plezier vandaag, allemaal!
Challenges;
Dutch Card Lovers - Sketch
Totally Tilda - Stitching
Magnolia Stamp Lovers - Stitching
Derwents & Prismas - Nederland

zondag 29 april 2012

SuperGeweldigFantastisch!

Daar ben ik weer met een voorbeeld voor de komende challenge bij Anyone for Anya. Je kunt aan de kleuren al bijna raden wat het thema is:..... Girly girl!  Maak dus een meisjeskaart met een afdrukje van CC Design of The Greeting Farm en 'join the club'!
Ik heb voor dit leuke aerobic-dametje gekozen en het BoBunny papier dat je eerder deze week al op m'n blog zag bij het kaartje voor Sofie. Nadat ik het afdrukje had ingekleurd met Derwents, heb ik haar shirtje en strik bewerkt met Stickles. Links foam vlindertjes, rechts foam hartjes. De tekst is van Eline's words en ik heb het op een zelfgesneden banner gestempeld. Nog een bloemen-randpons van Fiskars gebruikt en tot slot wat steentjes in de hoeken geplakt.
Doen jullie (weer) mee met de AFA-challenge?
Challenges;
Pollycraft Monday Challenge - Sketch
Inky Impressions - Anything goes
Simon Says Stamps - Anything goes

zaterdag 28 april 2012

Best Wishes.

Gisteren was de eerste dag van onze meivakantie, heerlijk! Wat klusjes gedaan, de door onze leerlingen gekweekte plantjes in de bakken gezet en gefreubeld. Dit kaartje was het resultaat: een Magnoliaatje in zachte kleurtjes met papier van Webster Pages. Wat Prima flowers, steentjes en een geprint tekstje op een bannertje en het kaartje kan op de bus.
Gisteravond heb ik weer even een oude hobby opgepakt en m'n petekind geschminkt. Elmar had een schoolfeest met als thema: American Halloween en vroeg me of ik hem wilde schminken. Dat was lang geleden, vooral in de (begin)jaren '90 heb ik heel veel gezichten geverfd op (kinder)feestje, braderieën en met carnaval, maar de laatste jaren niet vaak meer. Toch ben ik het niet helemaal verleerd en waren we beiden tevreden met het resultaat. Elmar had een gezellige avond met z'n Two Face en kreeg heel veel positieve reacties!
Challenges;
TOMIC - Photo inspiration (clocks & colours) + Best wishes
Papertake Weekly - Sketch #67
Elke Kaart een Feestje! - Kleurenuitdaging + You've got mail

vrijdag 27 april 2012

In de lift...

Dit kaartje heb ik gemaakt naar aanleiding van de Liftchallenge. Daar mag je een kaartje liften van Jacky Pedro. Het papier koos ik nadat ik de foto van de cupcakes bij Cupcake inspirations had gezien. Vandaar VAN HARTE....met prei :) Het papier is van 4Heures37, erg leuk en vrolijk. Bji het thema vond ik dit Ollie's afdrukje (ingekleurd met Derwents) wel passen. Ik heb het Kars-stempeltje al heeeeel lang, maar nog nooit gebruikt...
De vlaggetjes zijn gemaakt met mijn nieuwe MFT malletje en de tekst met mijn nieuwe lettertang. De bloemetjes heb ik kado gekregen van Doe@ding, omdat er iets mis was gegaan bij mijn bestelling. Dat zijn pas excuses waar je blij van wordt!  :)
Challenges;
Liftchallenge - #15
Cupcake Inspirations - Challenge 157
Ge-We Hobby Challenge - Alles behalve vierkant

donderdag 26 april 2012

Happy Birthday to you!

Toen ik gisteren toch nog wat felroze papier op tafel had liggen, heb ik dit kaartje gefreubeld. De sketch lag al een tijdje klaar en met de Stickeroo van Penny Black was ik snel klaar. Dat is een kant en klare, ingekleurde sticker, dus lekker makkelijk. Het tekstje heb ik gemaakt op de computer, de sterren zijn gemaakt met een MFT mal. Het lichtroze papier heb ik bewerkt met een embossingfolder en zo bestaat het kaartje alleen uit cardstock.
Voor het tekstje heb ik meteen één van mijn nieuwe tabjes-stanzen van MFT gebruikt. Ik was als een kind zo blij toen mijn pakketje van Doe@ding gisteren arriveerde! Ik had wat stansjes gewonnen bij EFEK en kon me niet beheersen om er een paar extra te bestellen :)
Ook heb ik gisteren een nieuwe 'ouderwetse' lettertang aangeschaft, helemaal leuk!
Challenges;
Friday Sketch - Sketch #15
Penny Black Saturday Challenge - No patterned paper. 

woensdag 25 april 2012

Kleurenkaartenteam 2012 - 3e ronde - oranje/roze

Het is alweer de laatste woensdag van de maand en dus tijd voor een bijdrage aan het kleurenkaartenteam van Martina. Deze keer knalkleuren: felroze en oranje. Best een uitdaging voor mij, maar ik vind het resultaat wel geslaagd. Ik heb het gemaakt volgens de sketch bij 'Catch the bug' en daar hoort de leuke vlinder freebee-digi (elke vrijdag kun je er eentje downloaden) van Bugaboo bij. Vorige week won ik met mijn duikerkaart maar liefst 7 digi's van Bugaboo, helemaal leuk. Je ziet ze langzaamaan wel op mijn blog voorbij komen.
Het achtergrondpapier van dit kaartje komt uit een heel oud blokje van Kruidvat. Het grote label onderin komt van Action en het vierkant daarboven is een stukje oranje cardstock bewerkt met een embossingmal. Nog wat lintjes en touw erbij gezocht en een tekstje (Eline's words) gestempeld. En tot slot lekker veel Stickles aangebracht voor het bling-bling effect.
Wil je zien welke creaties er nog meer gemaakt zijn in deze felle kleurtjes, kijk dan bij de volgende blogsters:
Martina : http://martinaskaartjes.blogspot.com/
Mariken : http://scrapcolour.blogspot.com/
Hennie : http://hensmade.blogspot.com/
Lia : http://creali-lia.blogspot.com/
Kizzy : http://mycraftyart.blogspot.com/
Colien : http://scrapspulvancolien.blogspot.com/
GerJanne : http://gerjanneke2.blogspot.com/
Chantal : http://chantalcards.blogspot.com/
Cornelie : http://cornelie-colorfullcornelie.blogspot.com/
Marijke en Chantal : http://freubelsvandemolletjes.blogspot.com/
Chantal : http://venantia.blogspot.com/
Marian : http://creatiesmarian-creatiesmarian.blogspot.com/
Nancy : http://tisallemaalhandwerk-nancy.blogspot.com/
Babette : http://creativememorie.blogspot.com/
M@rjan : http://marjan55.blogspot.com/
Pia : http://pia1971.blogspot.com/
Corry : http://corryskaartblogspotnl.blogspot.com/
Grietje Jansen : http://hetbanterhobbyhoekje.blogspot.com/
Christine : http://christine-creachristine.blogspot.com/
SandraW : http://creasandra75.blogspot.com/
Karin : http://karrootje.blogspot.com/
Ellen : http://skrepsels.blogspot.com/
Saskia : http://kreasas.blogspot.com/
Rosina : http://rosina-scrapcards.blogspot.com/
Monique : http://moniquespassies.blogspot.com/
Sjoukje : http://sjoukskaarten.blogspot.com/
Aleida : http://aleidaskaartjes.blogspot.com/
Bep : http://beppieskaartenenfreubelblog.blogspot.com/
Kimmie : http://kaartjes-inspiratie.blogspot.com/

Heel veel plezier en ik ben benieuwd welke kleur Mariken gaat kiezen voor volgende maand!

Challenges;
Catch the Bug Challenge Blog - Sketch
Stampin' for the Weekend - Sparkle and shine

dinsdag 24 april 2012

Jitse.

Afgelopen zaterdag konden we kennis maken met de nieuwste aanwinst in de familie. Mijn zus, zwager en nichtjes konden hun Friese Stabij-pup Jitse ophalen en hem een warm huis bieden. Natuurlijk gingen we even op 'kraamvisite' en heb ik een kaartje gefreubeld. Het is gemaakt van kraft- en rood cardstock en het Max &Wiskers papier van Basic Grey. De vilten letters kocht ik een hele tijd geleden bij Zeeman. Het hondje is uit het designpapier geknipt. Nog wat knopen en 'muntjes' (van Doodlebug Design) met touw en waxkoord om de boel wat aan te kleden en klaar.
En hier zie je Jitse! Echt schattig, nietwaar?! Volgens mijn nichtje (6 jaar oud) is het nu nog een puppy, maar wordt hij straks een Friese Stabij, grappig :)
Challenges;
Dutch Card Lovers - Sketch.

maandag 23 april 2012

Sofie.

Vorige week is een collega bevallen van een meisje. Na 2 jongens wordt ze nu overladen door allerlei roze spul en ik doe gezellig mee :) De naam van de kleine heb ik gemaakt met een stanslat van Tim Holtz en bewerkt met Diamond Glaze. Het designpapier is van BoBunny, zomaar een mooi, enkel vel wat ik op de rommelmarkt kocht. De bloem is gemaakt met een Tim Holtz mal (dankjewel voor het lenen, Sanne!) en bevat inpakpapier van een bos bloemen, een bladzijde uit een oud boek en een sheet. Door dit laatste te verhitten met de heattool krult het een beetje op en komt de bloem wat mooier en voller over. In het midden zit een bloembrad. Het tekstje en poststempeltjes zijn van Eline's babies.
Challenges;
Elke Kaart een Feestje! - Eigengemaakte bloem
Allsorts Challenges - Sketch

zondag 22 april 2012

Let's Jam!

Het is vandaag zondag en dus weer Anyone for Anya tijd.Hier zie je mijn bijdrage als DT-er voor de challenge van deze week: Inspired by music. Gitarist Tyler (stempel van The Greeting Farm) past goed bij dit thema en ik kleurde hem in vrolijke kleurtjes met mijn Derwents. Zo valt hij goed op bij de zwarte achtergrond. Daarop heb ik ook 2 stukken gitaar geplakt, die ik uit Rusty Pickle designpapier heb geknipt. De horizontale, zilveren strook komt van een behangstaaltje uit de bouwmarkt. Uit zilverkarton heb ik sterren en een label gestanst. Op het label heb ik met embossingpoeder en de heattool de tekst gemaakt. Daarna heb ik het met een stukje van een oude ketting aan een brad met oogje gefreubeld. Linksboven 2 klemmetjes vastgemaakt, ze zijn losgeraakt van mijn cardstock-bewaarmap, maar krijgen zo een mooie 2e kans :)
Kijk eens of je een leuk stempelafdrukje hebt van CC Design of The Greeting Farm en doe ook mee aan deze leuke uitdaging bij AFA!
Challenge;
Alles met en over kleuren met Derwents - Sketch
Wags 'n Wiskers - Anything goes
Cute Card Thursday - Metallica
Totally Gorjuss - Boys Toys

zaterdag 21 april 2012

Let it Snow.

Even een kerstkaartje tussendoor, ik wilde er tenslotte elke maand minstens één maken. Ook deze keer was de sketch bij Christmas Challenges With Sketches het uitgangspunt. Het Cosmo Cricket papier past prima bij het thema: gebruik de originele kerstkleuren op je kaart. Het schattige afdrukje is van Pure Innocence en ik heb het ingekleurd met Derwents. Het labeltje hoort bij het papier en de sterren zijn gestanst met een MFT mal.
Morgen is het weer Anyone for Anya tijd en kun je een stoere voorbeeldkaart voor de komende uitdaging van me verwachten. Vandaag kun je nog meedoen met de sketch-challenge...
Challenge;
Christmas Challenges With Sketches - Challenge #24

vrijdag 20 april 2012

Simply Magnolia's


Nog steeds druk met felicitatiekaarten, verjaardagen genoeg deze maand. Deze 2 kaartjes lagen al een week  klaar om af te maken, maar het kwam er niet van. Vanmiddag na school = werk toch maar even aan de slag gegaan en dit zijn de resultaten.
Voor beide kaarten dezelfde sketch en hetzelfde Magnolia-afdrukje gekozen. Bij het bovenste kaartje Magnolia-papier en een stukje uit een blokje van Action gebruikt. Een lint, labeltje, bloemen en knoopje uit mijn voorraad erbij gezocht en wat glimsteentjes geplakt.
De roze versie is alleen maar papier uit andere Action blokjes gemaakt. Twee Flower ribbon-bloemen van Marianne design als horizontale strook geplakt en eindelijk de foam vlindertjes  gebruikt die al heel lang in mijn la liggen. Ook hier nog een labeltje, strikje en glimsteentjes erbij en klaar :)
Challenges;
Simply Magnolia - Sketch + spring
Just Magnolia - Soft Spring Shades
Totally Tilda Challenge Blog - Happy Birthday Tilda
Inky Impressions - Birthday Creations

donderdag 19 april 2012

You make me smile.

Nog een kaartje vandaag, eentje meer in mijn stijl :) Het is een kaartje gemaakt van alleen cardstock. De basis is lichte kleur kraft cardstock, daarop een wat donkerder tintje dat ik aan de randen nog wat donkerder heb gemaakt met Distress inkt. Daarop heb ik weer een stuk wit cardstock geplakt. Dat heb ik vooraf ge-embost met een rader-embossingmal en de raders vallen extra op door de Distress inkt. Tot slot wat raders gestanst (Tim Holtz mal) en die ook bewerkt met embossingpoeder en de heattool. Zo ook met de tekst (Eline's words) op het ronde kraftcardstock-labeltje. Ik heb het bevestigd met een naturel touwtje, dat past wel bij het geheel. Over dit resultaat ben ik wél tevreden :)

Challenge;
Liftchallenge - alleen cardstock

'n Op-KIKKER-tje!

Na alle drukte rondom de rapporten op school en de organisatie van het zomerkamp (vrijwilligerswerk) vond ik weer even wat freubeltijd. Dit kaartje had ik al een poosje in gedachten en wilde ik graag versturen naar iemand die het wel kan gebruiken. De kikker- en bloemetjesstempels zijn ingekleurd met Distress inkt. Samen met de tekst is het op aquarelpapier gestempeld. Langs het randje  heb ik wat doodles getekend en voor de kleur een heel klein beetje rode inkt aangebracht. Op één of andere manier bevalt het resultaat me niet... Ach, morgen weer een scrapkaartje :)
Challenges;
Less is more - One layer and Doodling
Mi Cas es su Cas - Knipoog naar de dieren

dinsdag 17 april 2012

Duiker.

Hiep, hiep, hoera voor Casper. Hij is vandaag 21 geworden en dat verdiend een kaartje. Behalve wandelaar en actieveling bij de scouting, houdt hij ook van duiken. Vandaar deze leuke digi van Bugaboo (ingekleurd met Derwents), ik vind het een erg leuk afdrukje. Het papier is (weer) van Authentique en ik heb ervoor gekozen om geen tekst of versiering aan te brengen. Soms is simpel ook leuk en zo valt de duiker goed op.


Challenge;
Catch The Bug Challenge Blog - Inspiratie foto
CPS - Sketch 261

maandag 16 april 2012

Happy birthday to you!

Gisteren weer heerlijk aan de freubel geweest. Al wat voorwerk gedaan voor het AFA blog, maar ook voor deze week wat kaartjes gemaakt en ingepland. Onder andere deze stoere meidenkaart met een Stickeroo van Penny Black. Die zijn lekker makkelijk, hoef je niks in te kleuren :) Ik vond dit wel een stoere meid en dat past wel bij de uitdaging van Elke kaart een feestje! De vorige challenge had ik gewonnen met mijn 'Excuse me' kaart, daar ben ik heel blij mee!
Voor deze coole kaart heb ik het papier uit het Authentique blokje gecombineerd met een restje bolletjespapier. De sterren zijn gemaakt met MFT mal en het tekstje is van Aud Design. Alle randjes zijn bewerkt met een babydoekje, de Distresser en Vintage Photo inkt. Hierdoor krijg je een wat stoer effect, al heb ik stoerdere kaarten gemaakt.... Misschien komt het doordat het afdrukje wat te netjes is uitgeknipt? Ik weet het niet, maar lees graag wat jij ervan vind!
Challenges;
Elke kaart een feestje! - Stoer
Sketch Saturday - Week #203
Penny Black Saturday Challenges - Spots and Stripes

zondag 15 april 2012

Veel liefs.

Daar is ie dan: mijn eerst kaartje als DT-lid bij Anyone for Anya. De challenge is deze week een leuke sketch en zoals je aan de voorbeelden kunt zien, kun je er alle kanten mee op! Mijn versie is gemaakt met het Dutch Design papier van Marianne Design. Ik vond het wel leuk om met een Hollands thema te starten in het internationale designteam :)
Het afdrukje van CC Design heet Rainy Day en ik heb het ingekleurd met Derwents. Het tekststempeltje is van Marianne Design, de knoopjes, wastouw en het kanten lintje komen uit mijn voorraad. Doe ook gezellig mee met de uitdaging, zoek een leuk afdrukje op van CC Design of The Greeting Farm en waag je aan deze leuke sketch bij AFA!
Challenges;
Papertake Weekly - April showers
Simon Says Stamps - April showers
Dutch Card Lovers - Thema Holland

zaterdag 14 april 2012

Bee Happy.

Vandaag mijn laatste bijdrage aan de challenges bij Anyone for Anya. Ik ben gisteren namelijk gevraagd als DT-lid en daar heb ik meteen met 'JA' op geantwoord. Voortaan zul je dus elke zondag één van mijn creaties op het AFA blog zien als voorbeeld. Ben d'r helemaal blij mee!
Deze keer nog een kaartje om mee te doen met de challenge en geïnspireerd door de foto op het blog. Aangezien ik geen bijpassend papier had, heb ik de foto geprint en als designpapier gebruikt. Dat op bruin en geel cardstock geplakt en er het Lill Bug Emma-afdrukje van CC Design bij gekozen. Ze is ingekleurd met Derwents. De swirls zijn gemaakt met een stans Crealies. De bloemetjes, brads en het lint komen uit mijn voorraad. Het tekstje heb ik gemaakt in WordArt en geprint.
Morgen zie je mijn eerste kaartje als DT-lid bij Anyone for Anya, kom je dan weer even langs om te kijken welke challenge dan start?
Fijne dag, allemaal!
Challenges;
Stamp with fun - Sketch
Anyone for Anya? - Foto inspiratie
Pollycraft Monday Challenges - Fabric (ribbon)

vrijdag 13 april 2012

Beterschap.

Op het blog van de Dutch Magnolia Chickies is de challenge duidelijk: maak een beterschapskaart en laat dat duidelijk zien aan de magnolia stempel en /of tekst. Ik denk dat het bij dit kaartje wel gelukt is, toch? Helaas had ik het gisteren al nodig en hebben we het afgegeven bij de patiente in het ziekenhuis. Maar het vrolijkte haar wel op!
Het papier komt uit het Dutch Desing blokje van Marianne Design. Het Magnoliaatje afdrukje 'Nurse Tilda' is ingekleurd met Derwents. Het tekstje is van Kars, is gestempeld op een Nestabilitie-labeltje en vastgezet met lint wat ik bij het tuincentrum kocht. Links verschillende brads, de middelste van stof, de andere 4 van Xenos.

Challenges;
Sketch Saturday -  Week #202

donderdag 12 april 2012

Birthday wishes.

Nogmaals een kaartje met een Pure Innocence afdrukje. De basis is dit keer van kraftcardstock en het leuke papier komt uit weer uit het Genuine blokje van Authentique. Het gekroonde meisje is ingekleurd met Derwents en heeft een jurkje van designpapier. Haar kroontje is bewerkt met Diamond Glazze. De bloemetjes komen uit mijn voorraad, de knoopjes zijn gestanst met een malletje van Joy. Nog wat steentjes en een tekstje van Eline's words erbij en ik ben tevreden! De jarige collega van vandaag heeft het kaartje al ontvangen en was er erg blij mee :-)
Het mooie papier is erg geschikt voor de sketch, zelfs zonder afdrukje. Dus ben ik nog even aan de freubel gegaan en nog wat kaarten gemaakt voor 3 collega's die morgen jarig zijn. Voor deze kaartjes heb ik wat vlindertjes gestanst met malletjes van Joy. Ze passen mooi bij het designpapier. De tekst heb ik gestempeld op een labeltje wat ik uit het papier heb geknipt. Simpel, maar lekker snel en ook deze versie vind ik erg geslaagd :)
Challenges;
Card Patterns - Sketch 160
Allsorts Challenges - Bingo (Kraft - Stripes - Yellow)

woensdag 11 april 2012

2 x Tilda.


Deze maand zijn er veel verjaardagen, dus heb ik 2 kaartjes gemaakt met dezelfde sketch. Die vond ik bij Eat Sleep Stamp, dat was de basis en doordat ze heel verschillend zijn van kleur, komen ze beiden anders uit. Voor de roze versie heb ik designpapier gebruikt van Action (achtergrond) en Magnolia. Het groene kaartje is gemaakt met papier uit het Jack n' Jill blokje van Prima Marketing. Beide afdrukjes zijn ingekleurd met Derwents en sommige onderdeeltjes zijn bewerkt met Stickles. De labeltjes, vogel(kooitje) en vlindertjes zijn gemaakt met stempels van Eline's huis. Ook heb ik flower-lint van MD en steentjes/rhinestones voor beide kaartjes gebruikt. Zo zijn ze lekker vol met allerlei frutsels en dat was, zeker na het kaartje van gisteren, ook wel weer leuk om te doen :)
Bedankt weer voor je bezoek en graag tot morgen!
Challenges;
Eat Sleep Stamp - Sketch
Magnolia Stamp Lovers - Butterflies
AnMa Creatief - Voorjaar

dinsdag 10 april 2012

Up in the sky.

Gisteren beloofde ik het al: een kaartje met een Pure Innocence afdrukje. Ze zijn superleuk, ben er al een hele tijd weg van en kon het dan ook niet laten om er een aantal aan te schaffen. Ik heb het meisje ingekleurd met Derwents en ze draagt een jurkje van Genuine-designpapier uit een blokje van Authentique. Ook de ballon en de horizontale strook achter het afdrukje zijn van hetzelfde scrappapier. Het achtergrondpapier met de wolken komt van Action en ik heb er nog wat zelfgeknipte witte wolkjes aan toegevoegd. De steentjes in de hoeken en op het afdrukje maken het kaartje af.
Challenges;
Totally Gorjuss - It's a sketch!
Pixie Dust Studio - Up in the sky!

maandag 9 april 2012

Voorjaar!

Hé, zul je denken, zo'n soort kaartje zag ik toch vorige week ook al?! Ja, dat klopt. Ik had de sketch van CreaMiep gebruikt voor mijn Bunny Tilda-kaartje, maar me niet aan de kleur geel gehouden. Dus vandaag in herkansing :)
Weer met een Tildaatje, deze keer gezellig met bloemetjes op haar arm. Ingekleurd met Derwents en bewerkt met Stickles. Verder zo'n beetje aangehouden wat ik bij de blauwe versie ook had gebruikt.
Tot morgen, dan een kaartje met één van mijn nieuwe Pure Innocence-afdrukjes....
Challenges;
Magnolia Licious Challenge Blog - Inspiratie foto
CreaMiep - Sketch april + thema Geel