dinsdag 31 oktober 2017

Er is er eendje jarig.

Vandaag is het Halloween, maar geen kaartje in die sfeer van mij dit jaar ;)
Afgelopen zaterdag vierde Dianthe haar 1e verjaardag en dit kaartje ging naar haar. Alle gebruikte materialen zijn van Marianne Design: Het eendje (LR0333), het Boho Summer papier, het hartje (COL1307), het tekstje (CS0985) en de enamel dots. Oh, en het cijfer (COL1347) natuurlijk! 
Challenge;
Marianne Design Challenge - Sketch


maandag 30 oktober 2017

Hugs enclosed.

Gisteren de laatste IDEE&post weer op tafel gelegd en er diverse kaartjes mee gemaakt. Het papier is bijna op... Voor dit kaartje ook één van de transparante envelopjes gebruikt en daar een labeltje in gestoken. De tekst is een stempeltje wat ook in de kit zit, helemaal leuk! 
Op naar een nieuwe werkweek en de nog t/m vrijdag kunnnen jullie meedoen met onze sketchchallenge op het 4-Season Swap Blog. Dus mocht je nog geen inzending hebben geplaatst (op het blog of via onze Facebook pagina), nodigen we je van harte uit om dat alsnog te doen!
Challenge;
Freshly Made Sketches - FMS310

zondag 29 oktober 2017

Workshop 'Kliederen met Hanny'.

Gisteren had ik een kleurrijk dagje bij Noor&Zo in Waspik. Hanny verzorgde een workshop 'kliederen' en het was superleuk en gezellig. Ik zag de aankondiging van de workshop al een tijdjegeleden en was meteen verliefd op de kleurtjes. Meteen ingeschreven... Via de 4-Season-Swap app vroeg ik of Nelly en Larissa ook mee wilden en dat wilden ze wel. Ook de moeder van Larissa ging gezellig mee. 
We begonnen met het bewerken van twee vellen aquarelpapier met acrylverf. Dat zag er heel kleurrijk uit. De vellen doormidden gesneden en vervolgens stipjes plus spettertjes verf aangebracht. Daarna met de driehoekjesmask en gesso van Dutch Doobadoo gebruikt.  Even gedroogd met de heattool om daarna op de lege plaatsen met een oud (bank)pasje lijnen op het papier te zetten. Tot slot met een fineliner weer wat driehoekjes en doodles getekend.
Eén vel kwam op de voorkant van een dik notitieblok met harde kaft, waar ook nog een clip aan kwam die met de verf is bewerkt. 
De rest van het papier heb ik versneden tot labels, waarvan er eentje af is. De overige 4 liggen klaar om verder te bewerken.
Het was een relaxte, goed verzorgde workshop en een zeer geslaagd dagje.

zaterdag 28 oktober 2017

Jari.

Gisteren namen we afscheid van Jari uit mijn mentorklas. Hij gaat vanaf maandag naar een andere school. Natuurlijk hoort daar een presentje bij en dat was deze gepimpte Tony's.
Chocolade is altijd goed en hij was er blij mee. Ik heb het simpel en stoer gehouden. En je ziet meteen wat Jari's hobby is...
En ook alle klasgenoten schreven iets op een label voor Jari. Ik had de overige geprinte voetballetjes meegenomen en de meeste leerlingen hebben er eentje of meer uitgeknipt en opgeplakt bij hun wensjes. Ik heb de labels samengebonden met een sleutelhanger.
Zo meteen ga ik richting Waspik. Daar ga ik een workshop 'kliederen' volgen bij Noor & Zo. Nelly, Larissa en haar moeder hebben ook ingeschreven, gezellig! De resultaten zie je snel...
Challenge;
CAS(E) this Sketch! - #245

vrijdag 27 oktober 2017

Groetjes.

Ook dit vrolijke kaartje maakte ik afgelopen zondag. Eentje met een neutrale tekst, altijd handig voor de voorraad. De 'groetjes'-stans van Karin Joan (Marianne Design, ) blijft geweldig leuk om te gebruiken en is breed inzetbaar. Bij het fleurige achtergrondpapiertje past de mooie Hibiscus bloem perfect. 
Op naar de laatste werkdag deze week. Vandaag o.a. afscheid nemen van een leerling uit mijn mentorklas, omdat hij naar een andere school gaat..
Challenge;
The Paper Players - Sketch Challenge #367

donderdag 26 oktober 2017

Week 43 van 52WTC; challenge kraft/wit met zilver of goud.

Zoals gebruikelijk is het op donderdag kerstkaartjes-dag op mijn blog. En omdat het de laatste donderdag van de maand is, hebben we weer een challenge voor je bij 52 Weeks to Christmas  Dit keer mocht Yvonne het thema bepalen en zij koos voor: kraft/wit met zilver of goud. 
Voor mijn voorbeeldkaartjes heb ik de MFT birthday present-mal weer eens afgestoft en gebruikt. Met het zilver en glitterpapier zijn het chique kerstcadeaus geworden. De witte achtergrondpapiertjes zijn bewerkt met een stippeltjes (sneeuwvlok) embossingmal van de Action. De Happy Holiday letters zijn van Joy!
Doe je ook mee met onze challenge? Dan kun je je creatie vanaf morgen linken onder het speciale challenge-blogbericht op het 52WTC-blog. Je wekelijkse kerstkaartje kun je natuurlijk vandaag al linken.
Challenges;
Merry Monday Christmas Challenge - Add a gift tot your Christmascard

ABC Christmas Challenge - U is for Unlimited (anything goes)
Christmas Card Challenges - Weekly Challengewoensdag 25 oktober 2017

Kleurenkaartenteam; Grijs en felroze.

Oktober loopt op zijn eind en we zijn al toe aan de laatste woensdag van deze maand. Natuurlijk staat deze dag in het teken van het Kleurenkaartenteam van Martina. Zij organiseert dit elke maand uitstekend, leuk om mee te doen en al die creaties te zien in bepaalde kleurtjes. Dit keer mochten Annemarie en Marit de combinatie bepalen en het werd grijs met felroze. Ik maakte dit zwangerschapskaartje en op de foto lijkt het zwart met roze, maar het is donkergrijs...
Misschien is het op deze detailfoto beter te zien. De kaart gaat vandaag op de bus om de aanstaande ouders te feliciteren. Wil je meer kaartjes zien in grijs en felroze? Kijk dan op het blog van Martina, daar vind je alle linkjes.
Morgen zijn we er weer met een nieuwe challenge bij 52 Weeks to Christmas, kom gerust kijken!
Challenge;
Sunday Stamp Challenge - SSC164
 

dinsdag 24 oktober 2017

Sent with love en buit Paperpassion.

En hier het tweede kaartje dat ik zondag maakte met spulletjes uit de laatste IDEE&post. Bij het papier met de eikeltjes moest ik toch meteen denken aan Eline's eekhoorn. Dus die kwam erop :) Ook hier weer de 'for you'- woordstans gebruikt en ook de 'Sent with love' stempel zit in de kit. 


Jullie hadden nog foto's tegoed van mijn 'buit' op Paperpassion. Bij deze.... Zoals jullie zien, heb ik flink gescoord op de beurs, ik kan weer even vooruit! :)
Bedankt voor je bezoekje en graag tot morgen bij het Kleurenkaartenteam....
Challenges;
Hobby Vision - herfst
Sketch Saturday - #486

maandag 23 oktober 2017

For you.

Gisteren was echt een 'lazy sunday', alles op het gemak. Appelflappen bakken, even koffie/thee drinken bij Ellen, mijn schoonmoeder, rondje met de hondjes, filmpje kijken en..... fröbelen. Maar liefst 3 kaartjes gemaakt, allemaal met het laatste IDEE&post pakket. Voor alle drie een sketch opgezocht en dit is het eerste resultaat. Het 'for you'-stansje zit ook in het pakket en het envelopje is één van de Hero Arts-stempels. 
De herfstvakantie zit er weer op, vandaag start de nieuwe werkweek. Voor de verandering geen drukke week op school = werk, wel wat afspraken op mijn vrije woensdag en a.s. zaterdag staat er weer een toffe workshop op de planning bij Noor&Zo. 
Challenge;
Match the Sketch - no 199

zondag 22 oktober 2017

Happy b-day en workshop pompoen...

Hieperdepiep....Hoera! Vandaag is Mariken jarig. En als het goed is, heeft ze deze kaart al ontvangen.... Het is een schudkaartje geworden met papiertjes uit de laatste IDEE&post. 
Het schudgedeelte is gevuld met sequins en kraaltjes, passend bij de kleur van de papiertjes. De bloemetjes en het tekstje zijn stempeltjes van Lawn Fawn. 
Gisteren heb ik een leuke workshop gevolgd bij Fay-Jet. We gingen een pompoen omtoveren tot kabouterhuis. Het was serieus werk, zoals je ziet. Niet eens gemerkt dat de foto gemaakt is.... ;)
De meesten kozen voor één grote pompoen, Danielle en ik maakten een huisje met verdieping door 2 kleinere pompoenen te stapelen. Op Facebook zie je nog meer resultaten. 
Vandaag een dagje rustig aan, misschien nog wat fröbelen met m'n nieuwe spulletjes..
Challenge;
Knutsels en Kadootjes - Schudkaart
Freshly Made Sketches - FMS309

zaterdag 21 oktober 2017

Thanks.

Afgelopen zondag was het heerlijk weer voor een motorrit. Dus gingen Rolf en ik op pad en reden we een rondje Biesbosch (aanrader, ook om te fietsen!!) om vervolgens op het terras in Woudrichem te belanden. Daar dronken we koffie/thee en stapten we weer op de motor. Eenmaal thuis kwam ik er achter dat ik mijn mapje met papieren (kentekenbewijs en groene kaart) kwijt was. Tja, ga maar es 80 km opnieuw rijden om te zoeken... Al op de site van RDW gekeken: nieuwe aanvragen is geen probleem, maar kost € 31,50. Al heel de week lag een briefje naast de laptop met de gegevens van m'n motor, maar mijn gevoel zei me dat ik nog even moest wachten. 
Gisteren kwam de postbode en bracht deze envelop met inhoud. Ik was het mapje blijkbaar op het terras al kwijtgeraakt en Willeke, de eigenaresse van het restaurant, was zo lief om de papieren op te sturen. Heel blij mee!
Dit bedankkaartje gaat richting het Oude Raedthuys in Woudrichem. Aan de binnenkant heb ik een bloemenbon geplakt, dat vind ik deze actie zeker waard!
Challenge;
CASE(E) this Sketch! - CTS#244

vrijdag 20 oktober 2017

Hip hip hooray.

Het is alweer vrijdag, de laatste herfstvakantiedag...en meteen ook maar wakker geworden van de regen (of eigenlijk omdat Rolf ging werken...). Wat hebben we geboft met het weer de afgelopen week, kwam prima uit met mijn schilderklus! 
Vanmorgen dus al vroeg op en lekker wat aangerommeld én dit kaartje gemaakt. Het 'Monster bday balloon' afdrukje ingekleurd met Distress inkt en papiertjes van Autentique gebruikt. Het tekstje is een stempeltje van Lawn Fawn.
Gisteren een geslaagd bezoekje gebracht aan Paperpassion. Met een volle tas aankopen thuis gekomen (zal de foto's nog showen) en daarna nog de garagedeur geschilderd. Dat kwam goed uit, want vanmorgen lagen de regendruppels bovenop de nieuwe verflaag: eer van mijn werk ;)

Challenges;
Craftliners - Herfstkleuren
Cupcake Inspiration challenge - Monster
The Sketchy Challenge - Halloween
Stella Says Sketch Challenge - #516

Paper Play Sketches - Color challenge

The Paper Players - Spooky