woensdag 30 november 2016

Kleurenkaartenteam: Paars en oranje.

De laatste woensdag van de maand november, dus tijd voor het kleurenkaartenteam van Martina! Deze maand koos Nancy oranje bij het paars dat van vorige maand overbleef. Een uitdagende combinatie, waar ik stiekem wat zwart en wit aan heb toegevoegd.
Meer zien in deze kleurencombinatie? Ga dan naar Martina's blog, daar vind je de linkjes richting alle creaties. Deze maand gemist en/of al weer startklaar om aan te melden voor december? Kijk dan volgende week woensdag voor de volgende kleurencombinatie...
Briep en Suus
Vanochtend wordt Briepie gesteriliseerd, ik heb haar vanmorgen weggebracht en mocht bij haar blijven totdat de narcose in werking was. Toch een beetje spannend, zeker na onze nare ervaring met onze beagle Desmo..... Dus ik wacht met spanning op het telefoontje dat ze bijna wakker gaat worden, zodat ik er weer ben als ze bij komt.
En na gisteren een volle studiedag te hebben gehad, is het vandaag oudermiddag/avond op school = werk. Druk dagje!
Challenge;
Retro Sketches - rs#241

dinsdag 29 november 2016

Mels 4 jaar.

Afgelopen donderdag was neefje Mels jarig. Op zijn vierde verjaardag ging hij lekker een dagje naar de Efteling en kon hij naderhand stoer vertellen dat hij in de 'coole' Joris en de Draak was geweest. Zaterdag was zijn feestje en maakte ik deze lange kaart voor hem. Hij, maar ook zijn broertje Quint, zijn druk bezig met (leren) tellen en dat was de inspiratie voor deze overdreven grote kaart, dus ga er maar even voor zitten...   ;-)
Het tellen begint bij: Er is er een(dje) jarig, hoera, hoera! 
Challenge;
AAA Cards - Game #78: Circles
Bij de 2 dacht ik meteen aan de ondeugende aapjes: de broertjes Mels en Quint. Omdat ik het in het rood/wit/blauw wilde houden (papierblok van de Action), koos ik voor het touw in plaats van een tak in groen of bruin...
Challenge;
Sketch Saturday - Sketch #440
En dan de 3, daarvoor heb ik de eenhoorn/paardenstans gebruikt. En ook de Sinterklaas-stansjes die ik van mijn verjaardagsgeld kocht. Vond het wel grappig en Quint ook, haha. Grappig hoe hij reageerde op de kaart, nóg enthousiaster dan zijn grote broer...
Challenge;
The ABC Challenge - T is for Three 
En dan het laatste deel met 4 teckels. Grappige beestjes, leuk om te plakken. Natuurlijk mocht de naam van de jarige niet ontbreken. Hopelijk vonden jullie het net zo leuk om naar deze kaart te kijken als ik het vond om em te maken. 
Graag tot morgen, dan is het weer tijd voor het kleurenkaartenteam. Vandaag eerst studiedag, ben benieuwd....

maandag 28 november 2016

Let your light shine.

Behalve heel veel kaartjes en cadeautjes kreeg ik ook nog geld voor mijn verjaardag. Daarvan kocht ik een aantal leuke Sint-spulletjes van Marianne Design (wat ik daarmee maakte, zie je later), maar ook deze 'Wonky Stitched Rectangles' van MFT. Gave rechthoekige mallen met een 'rommelig' gestikt lijntje, ben er zo blij mee!
Ik maakte er dit kaartje mee (volgens een eerdere sketch bij Freshly Made Sketches) en stuurde het kaartje naar de jarige Rimmie. Het bovenste papier is met 3D-tape verhoogd en de verschillende tekstjes en zonnebloem zijn eronder geplakt. Dat was nog een secuur klusje om ze precies in het midden te krijgen, maar het is gelukt! :-)

zondag 27 november 2016

Kerstpakketjes.

Voor mijn verjaardag kreeg ik ontzettend veel zelfgemaakte kaartjes. Zowel van familie, als van de DT-leden van 52 Weeks to Christmas en de dames die deelnamen aan mijn birthday-candy. Daarvoor nogmaals dank, ik geniet er nog steeds van! De candy leverde 2 winnaressen op: Eri en Maria. Voor beiden maakte ik een label bij hun winnende pakketje. Een kerstlabel, zoals je ziet en dat was niet voor niks. Want ondanks dat niemand wist wat er in de candy zou zitten, het was tenslotte een verrassing, ontving ik heel veel leuke reacties. Afijn.... hieronder zie je wat er in het pakketje zat:
Allemaal kerstspulletjes, vandaar de labels in stijl. Ik hoop dat Eri en Maria het leuk vonden om een kerstpakketje in hun brievenbus te ontvangen. En eigenlijk hoop ik ook dat ze het leuk vinden (hier volgt een klein verzoekje, haha) om de kaartjes die ze maken met deze materialen te linken op het 52 Weeks to Christmas blog. Daar ben ik lid van het designteam en kun je wekelijks, elke donderdag, een kerstkaartje linken... Ik ben benieuwd, dames... En natuurlijk geldt deze uitdaging voor iedereen die dit leest! ;-)

De Pubquiz was geslaagd, niet heel druk, maar wel gezellig. Vandaag ben ik met nichtje Indy een dagje naar de Efteling. Hopelijk kunnen we veel ritjes maken in de diverse achtbanen, zonder al te lange wachtrijen.... Fijne dag, allemaal!

zaterdag 26 november 2016

HB2U & BABY.

Toen ik deze sketch zag, had ik meteen een aantal 4-letterwoorden in gedachten. En die heb ik ook toegepast op deze kaartjes. Hierboven het kaartje dat ik aan GerJanne stuurde voor haar verjaardag. Fijne dag vandaag!
En deze is voor een oud-leerling die een tijdje geleden bevallen is van een zoontje. Het was even schrikken toen ze zwanger bleek te zijn afgelopen examenjaar, maar ze doet het prima samen met haar vriend en de baby.
Zo meteen gaan we naar neefje Mels, die viert vandaag zijn vierde verjaardag. En vanavond mag ik, samen met Rolf, een pubquiz presenteren tbv Klimmen tegen MS en Alpe d'HuZes. Ik hoop dat het druk wordt....
Challenge;
Feeling Sketchy - #157

vrijdag 25 november 2016

Cupcake.

Gisteren was Claire, onze onderwijsassistente op school = werk, jarig. Voor haar maakte ik dit kaartje, met dezelfde papiertjes als de kerstkaartjes van gisteren. De cupcake van Marianne Design blijft een toppertje, dus mochten de onderdelen weer even door de stansmachine. De kers is bewerkt met Diamond Glaze, vandaar dat ie zo mooi glimt. Net als de hartjes op de cupcake, al heb ik het idee dat het allemaal niet zo goed overkomt op de foto... Ach, Claire was blij met haar kaartje en daar gaat het om!
Challenge;
Sketch Saturday - #439

donderdag 24 november 2016

Kerstkaart(en) 2016, #47

We zijn alweer in de laatste week van de maand en dat betekent dat we op deze donderdag de nieuwe challenge op het 52 Weeks to Christmas blog bekend maken. DT-lid Lisbeth bedacht het volgende: maak een kerstkaart zonder traditioneel kerstpapier. Dat moet te doen zijn, toch?! Ik gebruikte papiertjes die ik van Cornelie kreeg bij mijn verjaardagskaart, kerstplaatje en wat rood glimkarton erbij en klaar!
Ook dit 2e kaartje was snel gemaakt, als je eenmaal bezig bent... Dezelfde sketch, maar dan 'op z'n kantje'. En morgen met dezelfde papiertjes gewoon weer een kerstkaartje, hartstikke makkelijk en helemaal leuk!
Nog een maand, dan is het kerstavond. Dan wil je toch je kerstkaartjes wel verstuurd hebben, nietwaar? Plaats daarom jouw (wekelijkse) kerstkaartje op je blog en link het bij 52WTC onder de voorbeeldkaartjes. Heb je al een kaartje voor de challenge? Link dat dan rechtsboven en ding mee naar een leuke prijs.

Ook lees je wie de 4 nieuwe DT-leden zijn geworden. Welkom in het team, dames!
Challenges;
Christmas Card Challenge - Weekly challenge
Mojo Monday - MOJO475

woensdag 23 november 2016

Herfstbladeren.

De papiertjes en mooie herfstbladeren uit de laatste IDEE&post blijven mooi. En er zijn nog steeds veel zieken, dus ging ik weer aan de slag met het mooie pakket. Er ontstonden 3 kaartjes volgens dezelfde sketch.
De kleurtjes van de papiertjes zijn in het echt nóg warmer, maar helaas komt het niet zo goed over, zelfs niet nadat de foto's door Picasa zijn gegaan....
Op het bovenste kaartje een tekstje met de lettertang, op het middelste eentje van Clearly Besotted en hier eentje van Els Brigé. 
Het plaatsen van blogberichtjes kwam er de laatste tijd niet van, maar voor de komende dagen staan er weer wat creaties ingepland om te laten zien. 
En nog steeds komen er verjaardagskaarten binnen, gisteren weer 3 in de bus, dankjewel!
Challenge;
Paper Play Sketches - Sketch #22.

zondag 20 november 2016

Uitslag birthday candy.

Wat ben ik enorm verwend, zo'n 50 (!) verjaardagskaartjes gekregen de afgelopen dagen, zo tof! Ik heb ervan genoten om de stapel enveloppen open te maken en nu hangen ze te pronken op het hoekje tussen keuken en woonkamer. Helaas geen beste foto... 
Het zijn er zoveel dat ze elkaar nu overlappen, maar ik heb ze stuk voor stuk bewonderd en een aantal familieleden die vandaag kwamen brunchen ook ;-)
En dan..........tromgeroffel............de uitslag van de candy: wie wint het verrassingspakket?
Tja, dat was nog lastig om te kiezen, dus dat heb ik onafhankelijke Rolf laten doen. Hij vond er een heleboel leuk en koos uiteindelijk voor het kaartje van Eri:
Zij schreef dat ze een foto van onze 2 honden op mijn blog had gezien en daar was het kaartje uit ontstaan. Proficiat met je winnende kaart, Eri! Maar omdat ik zoveel kaartjes heb ontvangen, heb ik nog een pakketje gemaakt. Daarbij had ik het volgende bedacht: meestal zien we nr 13 als ongeluksgetal. Daarom heeft degene die als nr 13 gereageerd heeft op het blogcandy-bericht dit keer geluk. Ik ben gaan tellen en nr 13 is............wederom tromgeroffel......................: Maria V. Van harte, ook jij bent winnares van de candy! 
Beide pakketjes liggen klaar, dus dames, mail me ieder even je adres, dan kunnen de pakketjes op de bus! Iedereen die me verraste met een kaartje: BEDANKT!! Heel leuk om allerlei verschillende verschillende stijlen te zien, lieve wensen te lezen en te genieten van zoveel brievenbusgeluk!

zaterdag 19 november 2016

19 november.....

Wow, wat een bofkont ben ik! Vandaag ben ik jarig en zo voelt het ook! Ik heb al een enorme stapel kaartjes (sommige met superleuke extraatjes!!) mogen ontvangen en dan moet de postbode vandaag nog komen. Helaas gaat het me niet lukken om die kaartjes open te maken, want vandaag ben ik heel de dag op school = werk. Mijn bloemschikcollega Truus gaat per 1 januari met pensioen en neemt vandaag afscheid met een Ikebana expositie én een reünie. Zij was in 1991 oprichtster van bloemschikken als examenvak op onze school en wil dat vandaag graag vieren met (oud)collega's en oud-leerlingen. Als vakgroep zijn wij mede-organisatoren van deze dag...
Als herinnering aan onze school wilde Truus graag een soort receptieboek. Omdat een kant en klaar boek op 1 plaats ligt, leek me dat niet zo praktisch: mensen nemen de tijd er niet voor of denken: daar schrijf ik zo meteen wel iets in en dan wordt het vaak vergeten. Daarom had ik correspondentiekaartjes uitgedeeld onder de collega's en een map gepimpt met daarin pockets om de kaartjes in te verzamelen. Ook staan er vandaag her en der potjes met kaartjes, zodat de map nog verder gevuld kan worden.
De map heb ik bewerkt met modeling paste en masks. Daarna met houten letters een tekst erop gemaakt en een bloemwerkje in de hoek geplaatst. Vervolgens alles in de zwarte gesso gezet en tot slot alles in reliëf op laten komen dmv zilververf. 
Ik heb nog meer items gefröbeld voor het afscheid, die zie je nog. Evenals de vele verjaardagskaartjes, die show ik morgen en dan maak ik ook de winnares bekend van de candy. Hopelijk lukt me dat vóór 11.00 uur, want dan staat de familie op de stoep voor de brunch die Rolf en ik hebben bedacht om onze verjaardagen te vieren. Tot morgen!


vrijdag 18 november 2016

Birthday Candy @ Scrapspul van Colien.

Dit bericht blijft tot 18 november 2016 bovenaan staan. Om nieuwe blogberichten te kunnen lezen, moet je naar beneden scrollen...
Vandaag is het 19 oktober en over precies een maand ben ik jarig. Om dat te vieren, stel ik een verrassingspakketje samen, wat ik op mijn verjaardag ga weggeven. Want als je jarig bent, trakteer je, toch?! Vandaar deze 'birthday blogcandy'.
Wat moet je doen om kans te maken op het pakketje?

  • Stuur me voor of op zaterdag 19 november een zelfgemaakte verjaardagskaart. Als je mijn adres nog niet hebt, mail me dan even via colien@kpnplanet.nl en dan zorg ik ervoor dat je m'n adresgegevens krijgt.
  • Deel eventueel het plaatje van mijn candy (te vinden in de linker sidebar) op je blog. Mag, hoeft niet...
  • Volg mijn blog (vind ik leuk, maar geen verplichting) of kijk er af en toe es op...
Deze actie is grotendeels puur eigen belang: een brievenbus vol leuke kaarten en bergen inspiratie opdoen, haha. Maar ik kijk ernaar uit!!
Zondag 20 november maakt ik bekend wie het pakketje heeft gewonnen.


p.s. Deze actie is grotendeels puur eigen belang: een brievenbus vol leuke kaarten en bergen inspiratie opdoen, haha. Maar ik kijk ernaar uit!!

Zwanger.


Afgelopen dinsdag kreeg ik de vraag of ik nog een zwangerschapskaartje in voorraad had. Dat bleek niet het geval, dus maakte ik woensdag deze exemplaren. Het papier dat ik gebruikte, komt uit een blok van de Action. Het silhouet van de zwangere vrouw blijft mooi, zeker in zwart op het veelkleurige papier. 
Omdat het papier zo leuk is en de sketch redelijk eenvoudig, maakte ik nog een tweede kaartje. Geeft degene die het kaartje wil meteen de mogelijkheid tot kiezen...
Vandaag rapporten uitdelen aan mijn mentorleerlingen. Ook ga ik alvast de collega's trakteren. Dat doe ik samen met collega Jon die op dezelfde dag geboren is. Echt op dezelfde dag, in hetzelfde jaar, dus we hebben exact dezelfde geboortedatum, grappig toch?!
Ondertussen groeit de stapel verjaardagspost al behoorlijk hier, heel leuk om zoveel kaartjes te mogen ontvangen!
Challenge;
Sketch Saturday - Sketch #438


donderdag 17 november 2016

Kerstkaart(en) 2016 #46.

Het jaar schiet nu echt op, voor je het weet is het Kerst... Dus ook op deze donderdag weer 2 kerstkaartjes. Wel hele snelle, want ik moest ze gisteren nog maken én op de foto zetten. En dat moet je nu echt midden op de dag doen, anders is er veel te weinig licht. Maar ik had nog een pakketje stansjes liggen (heel lang geleden gekocht bij de Hema, dacht ik...), dat was lekker snel plakken, grijze fineliner erbij en klaar...

Challenges;
Christmas Card Challenges - Weekly challenge
Merry Monday Christmas Challenge - Red/white/grey

Doe je ook mee met onze wekelijkse challenge? Zeker zo aan het eind van het jaar is het handig om elke donderdag een kerstkaartje te posten op je blog. Je kunt je blogbericht dan linken naar 52 Weeks to Christmas:
Vandaag is de laatste dag dat je kunt inschrijven om DT-lid te worden bij 52WTC.  We zoeken designers, dus mocht je dat leuk lijken, plaats dan je kerstkaart in een blogbericht op je eigen blog en leg in dat blogbericht uit waarom je DT-lid wilt worden. Plaats een link naar jouw blogbericht in de sidebar op het 52WTC-blog... Let op: dit is een aparte LINK, dus geen link voor de wekelijkse challenge kaarten. Je hebt nog tot 23.55 uur de tijd om in te schrijven. Benieuwd wat het DT-lidmaatschap inhoudt? Kijk dan op het 52WTC-blog onder het tabje 'DT worden'. Volgende week, donderdag 26 november, maakt Ingrid bekend wie ons team komt versterken. Wie weet zit jij erbij?!