woensdag 30 april 2014

Kleurenkaartenteam; muntgroen en kobaltblauw

Het is weer KKT-dag bij Martina, met dit keer muntgroen en kobaltblauw, gekozen door Ans. Mijn bijdrage is gemaakt met verschillende strookjes papier en de brievenbus mal van Marianne Design. Jammer dat het tekstje een beetje scheef zit, zie ik nu. Misschien dat ik er nog een met de lettertang gemaakt tekstje overheen plak....
Voor meer moois in deze kleuren, kijk even bij Martina, daar vind je alle linkjes naar de medebloggers.
Challenge;

maandag 28 april 2014

Zing, vecht, huil, bid....

Rolf gaat dit jaar voor de 3e keer de Alpe d'HuZes beklimmen. De aanleiding tot fietsen was de ziekte en overlijden van de veel te jonge Agnes, inspiratiebron blijft Bert, die al 3 jaar 'verlenging' heeft. De ziekte maakt hem kapot, maar tegelijk geestelijk sterk en bovenstaande tekst is zijn motto. Helemaal van toepassing voor hem en zijn vrouw Cissie.
Challenge;
Cards and Scrap - Sketch en digi-tekst

zondag 27 april 2014

Oh, hello.

Het papier van Graphic45 bevalt me prima, vandaag ook weer wat kaartjes mee geknutseld. Dit is er eentje van, zomaar voor de voorraad. De bloemenstansjes en het notitieboek-randje zijn mallen van MFT, de tekststempel is van Stampin' Up. 
Gisteren, tijdens Koningsdag, zijn we onze nichtjes Indy en Rosey gaan aanmoedigen bij de zeepkistenrace.  Indy werd in haar categorie 4e, ze durfde dit jaar helemaal alleen de helling af. Rosey ging (samen met opa) als een speer en werd 2e.
Challenge;
Mojo Monday - Sketch 342

zaterdag 26 april 2014

Lintje.

Op deze eerste Koningsdag een toepasselijk kaartje. Peter, één van de barvrijwilligers uit onze 'ouwe lullen groep' bij Xinix, werd gisteren gehuldigd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Wij wisten het allang, maar mochten natuurlijk niks verklappen. Hij was compleet verrast, maar wel vereerd voor deze erkenning voor het vele vrijwilligerswerk wat hij doet. Om hem te feliciteren met het lintje maakte ik een kaartje met een lintje. Lekker simpel, maar hij pakte uit, zoals ik em bedacht had.
Na een aantal heel drukke weken heb ik weinig tijd gehad om kaartjes te maken en te bloggen. Hopelijk komt dat er de komende dagen meer van, ik ga in ieder geval genieten van 2 weken meivakantie, heerlijk! Zo meteen eens kijken wat we vandaag gaan doen. Fijne Koningsdag, allemaal!

maandag 21 april 2014

'n Jaartje erbij in de lift.

Bij de Liftchallenge verzinnen ze steeds weer iets leuks. Deze keer een strookjeskaart om te liften. Ik ben verder gegaan met het Graphic45 papier van mijn kaart van gisteren. Ook hier weer een tekstje van de Collectable van Marianne Design. En 'n knoop uit grootmoeders doos, letterlijk :)
Dit was de te liften kaart van Keren Baker.
Challenge;
Liftchallenge - #64

zondag 20 april 2014

Jarig!

Vandaag een simpel verjaardagskaartje. Gemaakt met Graphic45 papier, verschillende stansjes en de naaimachine. De tekst is een stempeltje van de nieuwe Collectable van Marianne Design. Als versiering nog een paar plaksteentjes toegevoegd. 
Challenge;
Mojo Monday - Sketch 341

zaterdag 19 april 2014

For you.

Gisteren heb ik een kaartje gemaakt voor een collega die een nare tijd achter de rug heeft. Ze verdient wel iets vrolijks in haar brievenbus. Ik heb er de Cardabilities-sketch en het EchoPark papier voor gebruikt. 
Challenge;
Cardabilities - Sketch #97

vrijdag 18 april 2014

Cadeaudoosjes.

Een tijdje geleden ben ik samen met Sanne naar een workshop bij Margriet geweest. Zij demonstreert de leuke spulletjes van Stampin' Up en die avond hebben we 2 doosjes en een label gemaakt. 
Gisteravond heb ik mijn pizza-doos met restjes cardstock erbij gepakt en ben ik aan de slag gegaan. Het patroontje voor het doosje is mega-simpel en zelfs te maken uit een scrapling (strookje van een A4-tje)! Ik ben gestart met deze zwarte versie en papiertjes die ik kreeg van Margriet bij mijn bestelling. Aan de paperclip heb een smal, dubbelgevouwen strookje papier geplakt en een stukje hempcort eraan geknoopt. Best een grappig effect :)
Daarna vond ik nog wat strookjes blauw cardstock en die heb ik omgebouwd tot deze 2 doosjes. De EchoPark-designpapiertjes komen uit de Build-a-card-kit van deze maand. Het stempeltje is van Action, I like it, hihi.
Tot slot ook nog een stelletje gemaakt op kraft papier. Ook hier het EchoPark-papier en het pinwheel molentje gebruikt. Het tekstje is een oud stempeltje van CC Design.
En hier 'poseren' ze nog even allemaal op een rijtje. Wellicht dat er dit weekend een aantal worden weggegeven, gevuld met wat Paaseitjes ofzo :) 
Ook geïnspireerd en zin om zo'n/zulke leuke doosjes te maken? Kijk dan bij Margriet voor het patroon. Fijne dag!

zondag 13 april 2014

Kraamfeest #1.

Op 9 januari is ons neefje Quint geboren. Ondertussen is het al een flinke baby-boy met heerlijke bolle wangetjes. Voor het kraamfeest maakte ik een naamslinger, ongeveer hetzelfde als voor zijn grote broer Mels. Vlaggetje ter grootte van een correspondentiekaartje, letters gesneden met de Slice en versiert met allerlei stansjes en materialen.
Ook maakte ik nog 2 schilderijtjes (van Kruidvat) in stijl van het geboortekaartje. Het gebruikte papier is het behang waarmee Quint zijn inbouwkast is beplakt. Daardoor passen de lijstjes prima op zijn mooie kamertje. 
In de grootste heb ik het Marianne Design uiltje gestanst. De naam is gemaakt met MFT letters. De vlaggetjes en bladeren zijn gestanst en geknipt uit het behangpapier.
In het kleine schilderijtje heb ik de MD boom-stans geplakt, met geponste hartjes. De Magnolia wolkjes en de sterren en het 'landschap' achter de boom zijn ook weer gemaakt met het behangpapier. Met de lettertang heb ik geboortedatum en de tekst van het geboortekaartje gemaakt: Lief, klein, uniek, bijzonder, een wonder! 
De foto's kreeg ik via What's app van mijn zus (zelf vergeten foto's te maken...), dus ze zijn niet helemaal duidelijk, maar dan hebben jullie een beetje een idee van wat er bij Quint aan de muur hangt :)

zaterdag 12 april 2014

Achterkleinkind.

Gisteren liet ik een kaartje zien voor mijn nicht die oma is geworden. Haar moeder, mijn tante (zus van mijn vader), is dus overgrootmoeder geworden. En wat is ze trots, zo leuk! Daarom maakte ik ook voor haar een kaartje. Met de gave Cardabilities-sketch, roze papier en frutsels is dit het resultaat. Het tekstje heb ik op de computer gemaakt.
Challenge;
Cardabilities - Sketch #96

vrijdag 11 april 2014

Een kleinkind geboren.

Vorige week is mijn nicht oma geworden (en haar man automatisch opa...) van Aimee Lynn. Morgen komt ze weer naar één van onze workshops t.b.v. Alpe d'HuZes, dan gaan we Paasbloemwerk maken, en geef ik haar dit kaartje. Ik heb er mijn favoriete babystansje, het sokje, op verwerkt. De achtergrondpapiertjes zijn van Magnolia. Morgen nog een babykaartje in roze, maar eerst de Benefietavond!
Challenge;
Sketch Saturday - Week # 304

donderdag 10 april 2014

Stoere kaarten.

Morgen is er een benefietavond voor RoPateam de Buitenbeentjes en Alpe d'HuZes. Op die avond treden 3 bandjes op en is er een loterij met heel veel leuke en gave prijzen. Verder wil ik mijn kaarten neerzetten voor de verkoop. Tijdens zo'n avond vind ik 'lieve' kaartjes niet zo gepast, dus heb ik wat stoere kaarten gefreubeld. Dit zijn een aantal voorbeelden: 


Het spijkerstof-papier van Joy is erg geschikt voor stoere kaarten, maar ook echte spijkerstof is heel leuk om kaarten te verwerken:

En geïnspireerd door een babykaartje van Blogblom heb ik voor de echte 'rockers' nog deze gemaakt:


Nu maar hopen dat het gezellige avond wordt met een geweldige opbrengst voor de goede doelen. Er staan heel wat kaartjes klaar, bands, licht en geluid is geregeld, schema voor de mensen achter de bar, bij de entree en garderobe is er, mega-leuke loterijprijzen staan klaar.... Dus aan de voorbereiding kan het niet liggen ;)woensdag 9 april 2014

Hello Gorgeous.

Bij 'Less is more' is het deze keer de challenge om 'a touch of turquoise' te gebruiken. Laat dat nou net mijn favoriete kleur zijn :) Samen met de sketch bij de 'Clean and Simple' challenge was het een makkie. 
Het Graphic45 papier is op dit moment mijn ander favoriet en daarom kon ik het niet laten om nog een kaartje te maken. Net ietsje stoerder met de sterren en pijlen. Love it :)
Challenges;
Less is more - A touch of turquoise
Clean and Simple - Sketch 286

dinsdag 8 april 2014

With love in de lift.

Ook deze keer is er weer een te gekke kaart te liften bij de LiftChallenge. Het origineel is van Sarah Martina en hierboven zie je mijn versie. Gemaakt met het Steampunk Spells en Mother Goose papier van Graphic45. Het tekststempeltje is van Me to you (docrafts) en heb ik met de juiste kleur Distress inkt afgedrukt.
Challenge;
LiftChallenge - #63

maandag 7 april 2014

Anchors Aweigh!

De nieuwe, maandelijkse challenge bij Anyone for Anya is weer van strart. In april willen we graag creaties zien in het 'Nautical/Sailor theme'. Bij de voorbeelden zie je al veel schepen, ankers, bootsmannen, piraatjes en boeien, een prima inspiratie! Toen ik mijn kaartje ging maken, bedacht ik me dat ik nog papier van Maja Design had. Het heet Live by the sea, dus dat past prima in dit thema. Mijn keuze voor het afdrukje van CC Design was niet reuze. In plaats van een matroos heb ik een stewardess ingekleurd, volgens mij... Ach, ze zwaait vriendelijk en heet Honey Sailor, dus het zal toch goed zijn ;-)
Doe gezellig mee met de challenge, er zijn weer mooie prijzen te winnen:
Doodlecraft
Whimsy Stamps (5 digi's)
Digi Darla
Je mag elk merk stempel gebruiken of helemaal geen stempel, maakt niet uit. Zolang het in het thema is, is het prima. Graag tot ziens bij AFA!

zondag 6 april 2014

40.

Een tijdje geleden kregen we een uitnodiging: Erica en Jan 40 jaar getrouwd. Dat verdient zeker een kaartje en aangezien Erica van blauw houdt, was de kleurkeuze niet moeilijk. Met een leuke sketch, het Graphic45 papier en de Collectable party numbers was het een makkie. Gisteravond was het gezellige feest. Ik hoop dat m'n kaartje dat nog een beetje heeft overleeft, want hij belandde in Jan z'n broekzak/kontzak....
Vandaag start de nieuwe, maandelijkse uitdaging bij Anyone for Anya. Mijn voorbeeldkaartje zie je morgen.
Challenge;
Mojo Monday - Sketch 339

donderdag 3 april 2014

Bloemwerk voor 't Dorpshuis.

Trots zijn we met z'n allen op het nieuwe Dorpshuis. En terecht, het is een prachtgebouw met heel veel mogelijkheden! Om de zaal wat op te fleuren, mocht ik wat bloemstukken maken. Twee daarvan zijn ruim een meter hoog en staan op een zuil van een meter hoog. Echte blikvangers en helemaal met blauwtinten in de kleuren van de vloer en deuren.
Ook voor op de bar maakte ik een flink bloemstuk. Ik heb het zo opgestoken dat het op 2 manieren neergezet kan worden. 
Dit is dus de andere kant.

Verder heb ik nog 2 lage bloemstukken gemaakt voor in de lange, lage ramen. 
Op de tafels komen kleine, witte dienbladen met daarop een schaaltje met suiker en melk, een waxineglaasje én een Anemoon in vaasje. Ik heb er labels aangeknoopt met 'Spring is in the air'. Hoe toepasselijk bij de bloemen en bij de mooie lentedag waarop 't Dorpshuis is geopend.
Van alle restjes takken (die ik hier in de polder had geknipt) heb ik de vazen uit het oude dorpshuis opgeleukt. Wat paaseieren erin en voila!
Het was een leuke opdracht in mijn voorjaarsvakantie, heerlijk om weer eens met bloemschikken bezig te zijn. Ondanks dat het allemaal nep is ;)