zondag 30 juni 2024

Workshop 'Van boek tot bloem'.

 

Vorige week zaterdag nam ik Els mee (was nog haar verjaardagscadeautje) voor een workshop bij Parels in Breda. Dat is een onderdeel van de kringloopwinkels daar en in het centrum verzamelen ze 'de pareltjes'die daar netjes uitgestald en verkocht worden. Ook verzorgen ze er af en toe workshops en deze was 'Van boek tot bloem'. Er stond een grote kist met allerlei soorten en maten boeken, die we gingen omtoveren tot bloemenvaas. Ik koos voor een kinderboek, omdat daar, behalve tekst, ook plaatjes in staan en dat vind ik wel leuk.
Na een hartelijke ontvangst met koffie/theee met appeltaart kon het vouwen beginnen. Niet moeilijk: steeds 2 bladzijden in een driehoek en daarna 3 dubbel. En dat steeds herhalen. 


Els zat tegenover me en was geconcentreerd bezig. Ik maakte zelfs een foto dat ze met het puntje van haar tong uit haar mond zat te vouwen, hihi.

Els maakte ook een foto van mij, terwijl ik bezig was. Niks van gemerkt...


Het vouwen was heel relaxt, een ontspannen klusje op de zaterdagochtend. Af en toe moest je een bladzijde uit het boek scheuren die je voor de bloemen kon gebruiken. Ik koos vooral pagina's met plaatjes. 
De workshopleidster had verschillende malletjes om bloemen te maken, maar ik knipte zelf 2 verschillende soorten en een blad om het wat speelser te maken.
En dit is het resultaat. Helemaal bovenaan dit blogbericht zie je 'de vaas' staan, hier heb ik em plat op tafel gelegd. Els en ik hadden ervoor gekozen om de kaft eraan te laten zitten, zodat je het geheel makkelijk rechtop kan zetten. Er waren ook deelnemers die de kaft verwijderden en de gevouwen bladzijden helemaal rond plakten. Ook leuk, maar dan is minder goed te zien dat het om een boek gaat.

Na de workshop gingen we nog lunchen en genoot Els van een uitsmijter en ik van een broodje falafel, heerlijk!
Ons feestje was erg geslaagd gisteren, ik zal later nog wat foto's laten zien. Net alle party-spullen opgeruimd, vaatwasser leeg en weer vol en lege kratten en flessen al bij de auto gezet. Nu onze cadeaus eens goed bekijken, we zijn enorm verwend!




3 opmerkingen:

  1. Gaaf die workshop !!!
    Klinkt heel gezellig !!!
    groeten Ineke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk zo'n workshop,,ik wist niet eens dat dat kon in Breda en ik woon er notabene. Je vaas vind ik echt heel gaaf geworden en zo leuk de foto's die jullie van elkaar maakten. Ik heb voor kerst eens een kerstboom gevouwen van een boek, was inderdaad heel ontspannend om te doen. Ook de lunch ziet er smakelijk uit. Heel gezellig om zo samen iets te doen. Mooi bord om jullie feest aan te kondigen en fijn dat het zo leuk was. Nu nagenieten.
    Lieve groetjes Miranda

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ontzettend leuk zo'n workshop! Heb het wel eens gezien bij iemand. Wel iets voor gevorderden denk ik....Maar jullie hebben er wat moois van gemaakt ook met de bloemen erbij!
    En de foto's van jullie geconcentreerde gezichten spreken voor zich...
    En nu nog nagenieten van het feest! Of word je weer opgeslokt door de waan van de laatste schoolweek?

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je een berichtje plaatst!
Ik vind het leuk om een reactie op mijn blogbericht te krijgen. Dankjewel :)
grtz.Colien