dinsdag 16 juli 2024

Jesmonite schaaltje gieten.

Vorige week heb ik 2 DIY-pakketten van September18 uitgepakt. Ik heb een maandabonnement, maar kom er niet altijd aan toe om meteen aan de slag te gaan. De vakantie biedt tijd en als eerste koos ik ervoor om met raisin te gaan gieten. In het pakket zaten een silicone mal, zakje poeder en flesje vloeistof, kleurstof, bekertjes en spatels.

Eerst heb ik wat kleurtjes gemengd, paars en oranje gemengd, maar uiteindelijk ervoor gekozen om alleen blauw te gebruiken. 

Dan volgt het afwegen van het poeder en de vloeistof om die vervolgens te mengen. De grootste hoeveelheid heb ik lichtblauw gehouden, een klein beetje donkerblauw.
Daarna de donkere kleur in de beker met de lichte kleur gegoten en vervolgens zigzaggend in de mal verdeeld. Vervolgens moet je 3 minuten het geheel schudden om de luchtbelletjes eruit te krijgen. Dat is gelukt! 
Het schaaltje staat nu in de slaapkamer met een aantal van mijn ringen erop. De onderkant is achteraf mooier gemĂȘleerd dan de bovenkant, maar dat is een leer voor een eventuele volgende keer. Het was een snelle DIY, de zomerse spiegel die ik daarna heb gemaakt, kostte wat meer tijd, maar is ook leuk geworden. Die zie je morgen.




 

3 opmerkingen:

  1. Dat is een superleuk projectje! En als het dan ook nog zo goed lukt . gaaf dat de kleur ook bij de ringen past....ben nieuwsgierig naar morgen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je schaaltje vind ik super goed gelukt, lijkt me ook heel leuk om te maken!
    En wat een prachtige ringen heb jij, helemaal mijn smaak!

    groetjes van Ank

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk hoor, echt een vakantie klusje vind ik.

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je een berichtje plaatst!
Ik vind het leuk om een reactie op mijn blogbericht te krijgen. Dankjewel :)
grtz.Colien